Samurajové od Suzuki se nevzdávají

Tomáš Urban, 29. ledna 2008, 16:00 Google+

Toni Gardemeister hovoří o svém vystoupení na uplynulé Rally Monte Carlo. Suzuki se dařilo zajízdět dobré časy, ale byly zde i technické problémy. Gardemeister nakonec odstoupil, ale druhé auto dovezlo do cíle body za osmé místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Suzuki WRT

Sdílejte článek

Celý tým udělal velký pokrok. Svědčí o tom osmé místo absolutně P.-G. Anderssona. Bohužel vůz Toniho Gardemeistera musel být odstaven po sobotní etapě. Jezdec reklamoval přehřívající se motor. Týmoví inženýři raději stáhli vůz ze soutěže, a by předešli závažnějšímu poškození motoru. Nebyli schopni určit, co se za přehříváním skrývá.

Fin ale zajížděl velmi dobré časy. Pokud auto fungovalo bez problémů. „S tím, že se nějaké problémy dají očekávat jsme přímo počítali. Chtěli jsme zde útočit na bodované pozice, což se zpočátku dařilo. P.G.prokázal, že je velký bojovník a rychle se učil, byal to pro něj vynikající zkušenost,“ říká Fin a dále dodává: „Ukázali jsme konkurenci, že auto má potenciál.  Z výsledků svého týmového kolegy jsem velmi nadšený,“.

„Sezóna teprve začala, víme že jsme tvrdě pracovali. V krátkém čase se nám povedlo vůz dobře připravit. Provedeme ještě nějaké kosmetické úpravy. Hlavně budeme pracovat sami na sobě, abychom byli stále rychlejší a spolehlivější,“ přemýšlí Gardemeister

„Dalším podnikem je Uddeholm Swedish Rally, kterou mám velmi rád. Doufám, že se nám podaří se dostat do dobrého rytmu. Doufejme, že potvrdíme své pozice z Monte Carla a budou se nám vyhýbat technické problémy,“ říká Fin.

Šéf stáje Nobuhiro Tajima k tomu dodává: „Jsme velmi šťastní, že jsme získali body v šampionátu, když musel Toni odstoupit. Vidíme, že jdeme správnou cestou. Na Monte budeme mít skvělé vzpomínky. Určitě budeme na výsledky z Monte chtít navázat už ve Švédsku, kde bychom chtěli mít v cíli samozřejmě oba vozy,“ a pokračuje, „Víme že to nebude lehké, ale všichni pro vynikající výsledky vyvinou maximální úsilí,“.

Ve Švédsku budou oba jezdci nejspíše velmi míchat karty. Oběma jezdcům sníh velmi sedí, vždyť jsou oba seveřané.

Vytisknout

Diskuze: Samurajové od Suzuki se nevzdávají

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Tarabus, Jaromír

Více bezpečnosti pro rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud