Mladý angličan pokračuje v dobrých výsledcích

Tomáš Urban, 30. ledna 2008, 11:47 Google+

Dvacetiletý Angličan dosáhl v loni prvních tří bodů v Japonsku, Irsku a Walesu. Za Stobart WRT to znamenalo čtvrté, sedmé a šesté místo. Bude v podobně dobrých výsledcích pokračovat?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

V letošní sezóně opět nastupuje mladý Angličan za Stobart Ford WRT. Pojďme se podívat jak na tom byl na letošní Rally Monte Carlo.

Na první čtvrteční RZ zajel 14. čas, ve druhé 13. čas. Při těchto RZ si zvykal na přilnavost gum Pirelli.  Na tto, jak byla noční etapa těžká, nejen pro pilota ale i pro nového spolujezdce, zajel slušný výsledek.

Druhou etapu začal jedenáctým časem. Tyto časy jezdil na všech RZ mimo testu 4, kdy byl třináctý. Celkově etapu zakončil na 12. místě. V této etapě bojoval s Heningem Solbergem, ale ten ke konci etapy zatáhl a Matthewovi poodjel. Pilot zrychluje na suchu, ale není si jistý přilnavostí na mokru.

Třetí soutěžní den se rozjíždí Matthew pomaleji, první dva testy jede třinácté časy. Dopoledne se lepší a zajíždí desátý čas a dva jedenácté. Etapu zakončuje 14. časem, když mu v jedné ze zatáček zhasíná motor. Celý soutěžní den bojují s časech z jednotlivých RZ s Henningem Solbergem. V celkovém pořadí je dělí ale  větší rozdíl. Etapu končí na jedenáctém místě.

Závěrečný soutěžní den začíná Wilson desátým časem. Před první RZ ale měla celá posádka na pilno, neboť měnila před startem pomalý defekt. Další RZ jede třináctý čas, problémem je lehce rozhozená geometrie vozu. Vše je opraveno, do cíle zbývají tři testy, když zajíždí 11., 10. a 9. čas. Celkové umístění je desáté místo. Ztráta na místo deváté (H.Solberg) je 1:13.

A co na své vystoupení říká samotný Matthew Wilson?

„Máme za sebou fantastický víkend. Dokončili jsme tento velmi těžký závod bez problémů a ještě k tomu se nám povedlo dostat do TOP 10. Je to pro mě super vstup do sezóny,“ říká pilot

„Už se nemohu dočkat na Švédsko. Potřebuji ještě nějaký čas na to, abych dokázal plně využít kombinaci Ford Focus WRC 07 a nových pneumatik Pirelli a také mám nového spolujezdce. Scott v Monte udělal obrovský kus výtečné práce a věřím, že spolu můžeme mít skvělou sezónu,“ uzavírá povídání Matthew Wilson

Vypadá to, že výsledky mladého pilota z konce loňské sezóny nebyly náhodné. Pokud bude v podobných výsledcích pokračovat bude jen dobře. Co vy na to? Přidejte  se do diskuse pod článkem.

Vytisknout

Diskuze: Mladý angličan pokračuje v dobrých výsledcích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Aava, Urmo

Estonec v rudém voze z Versailles

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud