Tým Subaru WRT mění tlumiče

Tomáš Urban, 18. února 2008, 09:12 Google+

U týmu Subaru WRT přišli porovnáním časů Ostberga se soukromým Subaru WRC 07 s továrními auty, že je na tom lépe než továrna. Začali přemýšlet nad tím, čím to je. Došli na radikální změnu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Suzuki WRT

Sdílejte článek

Ikdyž se vystoupení Madse Östberga na Uddeholm Swedish Rally příliš nepovedlo, podařil se mu husarský kousek. Svým vystoupením a dosahovanými  časy přinutil vedení Subaru ke změně dodavatele tlumičů.

Mads Östberg si před sezónou pořídil z továrny model Subaru WRC S12b. Podle zkušeností z let minulých a s vozy Subaru WRC, hned vyměnil tlumiče BOS za Rieger. Testováním si v porovnání vedly Riegrery lépe než BOSy. Hned první srovnání se světovou špičkou proběhlo letos ve Švédsku. Kompletní špičku pořádně prohnal. Ikdyž během své jízdy se dopustil mnoha chyb a kýžený výsledek se nedostavil. Týmoví inženýři ze Subaru byli jeho časy a mezičasy notně rozladění.

Japonský tým dříve použival tlumiče Sachs. Před dvěma lety přešli na tlumiče BOS, které používá i Citroën, kterému tlumiče bezchyby fungují. Subaru má s tlumiči neustálé problémy, takže se stáj rozhodla před Corona Rally Mexico pro velkou změnu.

Tým testoval ve Španělsku, kdy porovnávali Rieger a BOS a došli k závěru, že Rieger jsou jednoznačně lepší. Pro Corona Rally Mexico se tedy rozhodli změnit tlumiče na Rieger s tím, že pokud se BOS přiblíží Riegerům, tak budou pokračovat.  "Čtyřdenní testy na španělské šotolině se velmi vydařily, proto teď mohu jet na krátkou rodinnou dovolenou do Švédska," říká Petter Solberg

Vytisknout

Diskuze: Tým Subaru WRT mění tlumiče

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas

Norsko a souboj budoucích hvězd WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud