100 startů Toniho Gardemeistera

Tomáš Urban, 22. února 2008, 13:09 Google+

Finský jezdec se postaví na start své sté soutěže. Stane se tak ve dnech 29.2. - 2.3. na Corona Rally Mexico.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: www.tonigardemeister.com

Sdílejte článek

Toni Gardemeister se narodil v roce 1975. Prvním závodem byla Švédská rally 1998. Sice dosud nezaznamenal žádné vítězství, ale v Mexiku oslaví svůj jubilejní stý start.

Jezdec vystřídal za svou kariéru několik závodních vozidel. Zkusme jen připomenout. Začínal se Seatem Ibiza Kit Car. Dále pokračoval v továním týmu Seat a Seatem Cordoba WRC. Další kapitolou bylo účinkování se Škoda Motorsport se Škodou Octavia WRC a Fabia WRC. A pak hned po něm sáhl Ford Motorsport a jezdil s Fordem Focus WRC spolu s Romanem Krestou.

Další roky po skončení angažmá u továrny odešel lehce do ústraní a sám si sehnal peníze na Peugeot 307 WRC. Další epizodou byly starty s Citroenem Xsara WRC týmu Piedrafitasport.  V loňské sezóně jsme jej vídávali za volantem Mitsubishu Lancer WRC. Loňskou rally Deutschland opět absolvoval s osvědčenou Xsarou WRC. V letošní sezóně se na něj opět usmálo štěstí a stal se továrním jezdcem Suzuki WRT. Nyní pilotuje vůz Suzuki SX4 WRC.

Vzhledem k tomu, že nás již zanedlouho čeká Corona Rally Mexiko, podívejme se, co na to Toni Gardemeister. "Startoval jsem zde v roce 2005. Měl jsem zde velmi těžké účinkování, neboť jsem měl velmi těžkou chřipku, ale i tak se nám podařilo skončit na šestém místě. Není pro mne tak tato soutěž zcela neznámá," komentuje rally Toni. Dále dodává: "Pamatuji si, že zkoušky zde byly nádherné, problémem se stávaly velké díry a kameny, které nebyly vidět. Uvidíme co to udělá s novou pneumatikou bez mousse systému,".

Pro tým Suzuki to bude křest ohněm na šotolině. Protože při svém vystoupení v Británi na konci loňské sezóny to nebylo nic moc. U Suzuki určitě udělali další pokrok a budou chtít být vidět v popředí.

Vytisknout

Diskuze: 100 startů Toniho Gardemeistera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Sainz: Je to nuda!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud