Škoda Fabia S 2000 na šotolině

Tomáš Urban, 25. února 2008, 23:03 Google+

Po testech na asfaltě ve Vysokém Mýtě a na polygonu Škoda v Husí Lhotě, kde jezdil Jan Kopecký se speciál dostal na šotolinu. Nejen tady v Čechách, ale i v zahraničí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Motorsport

Škoda Motorsport | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Na asfaltové trati motokárového a zkušebního areálu autoklubu ČR ve Vysokém Mýtě a na polygonu Škoda u Husí Lhoty proběhly asfaltové testy nové zbraně automobilky Škoda do rally. Škody Fabia S2000. S vozem jezdil Jan Kopecký. Video zde.

Během minulého týdne se celý testovací tým objevil ve Štikovské rokli u Nové Paky. Výběr tohoto autokrosového areálu je na snadě, neboť z fabriky to není daleko a hlavně je to tam takové zastrčené, takže tam mají odpovídající zázemí a klid. Nic neprověří závodní speciál tak, jako pravé mazlavé červené Štikovské bláto. Protože, kdo tam někdy byl na autokrose, tak ví, že to bláto je opravdu drsné.

Vůz opět pilotoval Jan Kopecký. Z videa zde je patrné, že vůz do kopce moc nejede, ale je to dáno nejspíše převodovkou, kdy rallyová je dlouhá na takovou trať. Podle informací se kolem auta motal ještě někdo v závodním mundůru.

Nyní už víme kdo to byl. Podle informací z důvěryhodných zdrojů se uskutečnilo už i testování speciálu na klasických šotolinových rychlostních zkouškách. Nemusíme jezdit daleko z Mladé Boleslavi. Výborné terény poskytuje území RZ po kterých se jedou zkoušky Rally Lausitz. Opět se jedná o zastrčené silničky mezi doly, kde tým nebyl rušen.

Tím jezdcem který se nejspíše pohyboval okolo auta v Nové Pace byl Sebastien Lindholm, který podle dobrých informací testuje Fabii S 2000 na tratích Rally Lausitz. Tento Fin je několikanásobný mistr Finska. Podílel se na vývoji Peugeotu 207 S 2000 a 307 WRC.

Určitě to nebude Jan Kopecký, který už je jistě na cestě do Mexika, kde jej čeká první ostrá premiéra s vozem Fiat Grande Punto Abarth S2000 ze stáje JM Engineering.
Vytisknout

Diskuze: Škoda Fabia S 2000 na šotolině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rautenbach, Conrad

Rautenbach pojede poprvé s C4 WRC v Mexiku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud