PCWRC - Subaru nebo Mitsubishi ?

Tomáš Urban, 17. března 2008, 13:40 Google+

Světová kolbiště, kde se utkávají jezdci produkčních vozů už delší dobu panují dvě automobilky. Subaru a Mitsubishi. Chvíli je na výsluní jedna, chvíli druhá automobilka. Letos však po první závodě ve Švědsku zahájilo útok Mitsubishi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Podívejme se, jak dopadla soutěž produkčních vozů ve Švédsku. První místo vybojoval Fin ve službách Ralliart New Zealand Hänninen s Mitsubishi. Druhé místo Jarri Ketomaa Subaru Impreza N14. Třetí místo je vizitkou dobrého poměru jezdce a vozu. Patrik Sandell - Peugeot 207 S2000. Čtvrté místo a zase Mitsubishi našeho Martina Prokopa. A tak můžeme pokračovat dále. Subaru nemá moc zástupců, jen Arai, Tiipana, Flodin a Al Attiah. Jak se bude situace nadále vyvíjet se ukláže v dalším závodě v Argentině. Podívejme se, jak vypadá situace u obou automobilek.

Jedním z hlavních přípravců vozů Subaru je Prodrive. Není tajemstvím, že připravili a provozují Subaru Impreza N14 WRX. Tento vůz je připraven v plné síle proti přesile Mitshubishi. Mluvčí firmy Prodrive říká: "Absolvovali jsme mnoho testovacích kilometrů po soutěži ve Švédsku. Nyný už můžeme být trochu více spokojeni. Auto dosáhlo velmi dobrých výsledků. Ač to byl vlastně výnoj nového vozu, už nyní můžeme říct, že nastal velký pokrok. Udělali jsme změny v elektronice - a už má auto odpovídající výkon. Na Argentinu jsme připraveni,".

V Argentině bude chybět vítěz ze Švédska Hänninen. Což napomáhá nejlepšímu jezdci se Subaru v letošní sezóně, kterým je Ketomaa. Toshi Arai měl ve Švédsku problémy s elektornikou a motorem, které jsme odhalili a odstranili, takže v Argentině bude v plné síle. Se Subaru budou startovat Al Attiyah, Novikov, Jereb a hlavně motokrosař Pastrana se spolujezdcem  Colina McRae - Derekem Ringerem. Se Subaru pojede i u nás známý argentinec Pozzo.

Mitsubishi bude mít v Argentině dva skvělé jezdce. Budou zde startovat jak Ligato tak Beltran. Zahambit se také nenechá Prokop. Startovat zde bude i Baldacci. Bojovat budou i Aigner, Sousa a mnoho dalších nejen domácích jezdců.

Ve Švédsku mnoho účastníků nestartovalo, nebo odpadli pro technické a jiné problémy. Za čtrnáct dnů se v Argentině rozběhne další dějtsví boje o titul v produkčních vozech naplno. Sledujte s námi počínání Martina Prokopa. Budeme přinášet pravidelní informace a to nejen o produkčních vozech.

V diskuzi pod článkem tipněte, jakého umístění Martin Prokop dosáhne v rámci PCWRC.

 

Vytisknout

Diskuze: PCWRC - Subaru nebo Mitsubishi ?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman - Gross, Petr

První máj, lásky čas, rallye čas!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud