Kresta úspěšně testoval před Valaškou

ar1, 22. března 2008, 12:13 Google+

Klikatá cesta vinoucí se mezi skálami a lesy nedaleko Mladé Boleslavi posloužila posádce Roman Kresta – Petr Gross k testu před Valašskou rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: bpa.cz

Sdílejte článek

Dvojice zkoušela, nastavovala, ladila nový vůz Mitsubishi Lancer Evo IX. Zkušební jízdy, které tým musel kvůli počasí dvakrát přeložit, byly úspěšné a stáj Mogul Rally Team je připravena na svůj vstup do mezinárodního šampionátu České republiky.

Japonský vůz v novém designu se úzkou silnicí smýkal po celý den, najezdil přibližně 80 kilometrů. Jízdy byly většinou velmi krátké. V častých přestávkách se totiž Roman Kresta s mechaniky intenzivně věnoval změnám v nastavení podvozku či volbě pneumatik. Před jízdami se stáj věnovala různým zkouškám, například akceleračním, v sídle Charouz Racing Systemu v Žebráku.

Posádka Kresta – Gross se českým fanouškům letos poprvé představí již příští týden ve Valašské rally. Populární soutěž s centrem ve Valašském Meziříčí se uskuteční 28.-29. února.
Vše o soutěži: www.valasskarally.com

Roman Kresta: „Kvůli počasí, především pro nečekané přívaly sněhu, jsme test málem ani neabsolvovali. Dvakrát jsem jej přesunuli, ale nakonec jsme měli celý jeden den pro zkoušení nového vozu. Ještě před jízdami jsme strávili dva dny různými zkouškami v Žebráku, v sídle společnosti Charouz Racing System, která mitsubishi postavila. U Mladé Boleslavi jsme najezdili asi 80 kilometrů, ale délka jízd nebyla rozhodující. Hlavně jsme zkoušeli dlouhou řadu různých, často i velmi drobných změn. Především na podvozku. Musím poděkovat mechanikům, protože v chladu a mokru si pořádně mákli. Téměř pořád byli po autem. S testem jsem velmi spokojen. Naprosto splnil naše očekávání. Příští týden ve Valašské rally by nejspíš měly být podobné podmínky, jaké jsme měli při testu. Velkou roli bude zajisté hrát správný výběr pneumatik, i na tom jsme při testu zapracovali. Na „Valašku“ se už moc těším. Nejen proto, že jde téměř o mou domácí soutěž. Jde také o vysokou úroveň podniku. Je jen dobře, že se tato soutěž vrátila do mezinárodního mistrovství.“

BPA

Vytisknout

Diskuze: Kresta úspěšně testoval před Valaškou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

Rally Český Krumlov: Rady divákům

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud