Rally Šumava: Prewiew

Tomáš Urban, 10. dubna 2008, 11:41 Google+

Již tento v pátek odstartuje z Klatovského náměstí třetí podnik MMČR - Rally Šumava. Pojďme se podívat, co nás v okolí Klatov a Plzně čeká.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Je teprve duben a MMČR v rally odstartuje už třetí podnik - třiačtyřicátý ročník Mogul Rally Šumava. V seznamu přihlášených je 77 soudobých vozů, které doplní 40 historických vozů. Startovní listina se vůbec neliší od té na Valašsku a určitě bude nabízet kvalitní souboje ve všech třídách.

Největším favoritem je bezesporu Roman Kresta, který propaguje společnost Mogul, která  je hlavním partnerem soutěže. Loňský ročník vedl, ale na RZ koráb udělal chybu a do druhého dne startoval se ztrátou 21 vteřin na vedoucího Pecha. Oba chybovali, a pro Krestu chyba znamenala odstoupení.

Pro Pecha je podnik domácí soutěží, jelikož zavítá i do Plzně, kde Václav Pech bydlí. Velkým soupeřem obou pilotů jak Pecha tak Kresty se stal Pavel Valoušek. Na Valašsku velmi Pecha potrápil svým vynikajícím výkonem. Velmi pěkné čtvrté místo na Valašsce vybojoval na novou techniku si zvykající Josef Peták (Peugeot 207 S2000). Na Valašsce jak sám řekl byla jízda plná chyb a nejistoty, což určitě bude chtít na Šumavě vylepšit.

Ve startovní listině se objevilo opět jméno Roman Odložilík, který snad už má nový Peugeot 207 S2000. Startovat nebude Tarabus.

Velké boje, jak se už prokázalo na Valašce sváděli i další jezdci s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX. z výčtu třeba junior Orsák, který je rozjetý z Rally Eger, další třeba Václav Arazim, Karel Trojan, Jan Votava, Jan Jelínek a taky Slovák Peter Gavlák. (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX). 

Chybět nebude Subaru Impreza WRX STi N12 Emila Trinera, nevýrazný výkon z Valašky bude chtít odčinit i Vojtěch Štajf rovněž se Subaru. Chybět nebude ani Daniel Landa, s Mitsubishi Lancer EVO VIII. Vůz je po kontaktu s mostkem při Valašské rally opraven a připraven. Bojovat bude i Votava , lepší výkon bude určitě chtít podat Seznam.cz Rally Team a Karel Trněný.

Ve skupině aut s jednou poháněnou nápravou bude opět na startu zlaté Punto S1600 Roto týmu a Šlehofera. Startovat nebude Tlusťák a tak jeho největším soupeřem bude Vlček s peugeotem 207 S1600 a také Zedník s Fiestou S1600. Velký boj mezi áčky vyhlašuje Sedkáček s Cliem R3, který podal velmi pěkný výkon už na Valašsce. Jen překvapení může způsobit, pokud přijede, Ital Fornasiero s Puntem S1600.

V seznamu přihlášených historických vozidel nechybí posádka Lubomír Tenkl Jaroslav Vosádka, která představí velmi pěkné BMW M3. Jinak zde jsou posádky z celé Evropy.

Tratě letošní rally Šumava se trochu změnily, jezdci zavítají poprvé do Plzně. V mezičase se podívají i na vimpersko, když se zdejší zkoušky pojednou v pátek za tmy. Zcela nový úsek čeká na posádky v okolí Roupova. Soutěž startuje v pátek 14:45 z Klatovského náměstí. Posádky absolvují Čínovský okruh a pak je čekají čtyři úseky, které se pojedou dvakrát. Servisní areál je umístěn v bývalých kasárnách v Janovicích nad úhlavou. V sobotu jsou na programu zkoušky v okolí Kdyně, pakse soutěžící přesunou do Plzně do Štruncových sadů a poté ještě absolvují RZ kolem Roupova. Cíl je opět na Klatovském náměstí.

Pravidelné informace Vám budeme přinášet  na našem serveru.

Oficiální stránky soutěže http://www.mogul-sumava-rallye.cz/.

Seznam přihlášených zde.

Vytisknout

Diskuze: Rally Šumava: Prewiew

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký se představí ve Vyškově

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud