Jan Kopecký se představí ve Vyškově

Tomáš Urban, 10. dubna 2008, 11:32 Google+

Rallysprintové mistrovství začne už za týden, představí se zde i Jan Kopecký.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Prioritou Jana Kopeckého v první polovině letošní sezóny jsou starty v soutěžích zařazených do seriálu Intercontinental Rally Challenge s vozem specifikace S2000. V kalendáři plánovaných startů jsou zařazeny Istanbul Rally, Rally de Portugal, Ypres Westhoek Rally v Belgii a Rally Russia. V Istanbul Rally, úvodní soutěži seriálu IRC 2008, získala posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý páté místo.

Jan Kopecký se však 19.dubna představí i domácím fanouškům ve Vyškově, kde odstartuje Mistrovství ČR ve sprintrallye populární Böttcher rallye. Na soutěži, která byla do programu Jana Kopeckého zařazena dodatečně, bude Jana navigovat zkušený Miroslav Šlambora.

Jelikož nebyl start ve Vyškově původně plánován, má v tomto termínu spolujezdec Petr Starý naplánovány pracovní povinnosti, které by bylo velmi komplikované zrušit. Jan Kopecký má ovšem velký zájem startovat na soutěži v České republice a tak Petra Starého na této soutěži nahradí Miroslav Šlambora.

Jméno Miroslava Šlambory není pochopitelně neznámé, má velké zkušenosti i se světovými soutěžemi a ve Vyškově je dokonce zapsán mezi vítězi, když v roce 1998 nenašli s Jaroslavem Starým na rychlostních testech v okolí Vyškova přemožitele. Miroslav Šlambora se velmi významně podílí na přípravě soutěžních vozů pro Jana Kopeckého, ať se jednalo o vozy specifikace WRC nebo v letošním roce o speciál S2000.

"Velmi rád jsem přijal nabídku pana Vlastimila Brůzla, abych ve Vyškově startoval s vozem Škoda Fabia Kit Car. Na start v České republice se vždy těším a navíc s vozem Škoda Fabia Kit Car, u jehož postupného vývoje jsem měl možnost asistovat," říká Kopecký

"Jelikož jsme neměli původně start v Böttcher rallye v plánu, má Petr Starý na termín soutěže naplánovány neodkladné pracovní povinnosti. Z tohoto důvodu jsem oslovil Miroslava Šlamboru, který s týmem Motorsport Kopecký dlouhodobě pracuje na přípravě soutěžních vozů. Miroslav je velmi zkušeným navigátorem a doufám, že předvedeným výkonem mu i částečně poděkuji za pečlivou a svědomitou práci, kterou pro tým Motorsport Kopecký odvádí,".

Vyškovští pořadatelé vyhověli žádosti o start naší narychlo složené posádky a nic nám tedy nebrání v barvách Impromatu vyrazit na rychlostní zkoušky v okolí Vyškova s vozem Škoda Fabia Kit Car," řekl pilot Jan Kopecký.

"Petr Starý se nemůže vzhledem k pracovním povinnostem zúčastnit Böttcher rallye ve Vyškově. Vzhledem k tomuto faktu mě Jan požádal, zda bych Petra na této soutěži výjimečně nenahradil,",

"Ačkoliv se na návrat do soutěžního vozu nechystám, se startem na této soutěži jsem souhlasil. Na vyškovskou soutěž mám dobré vzpomínky, neboť jsme s Jaroslavem Starým v roce 1998 v této rallye zvítězili. Ale především jsem chtěl Janovi v nastalé situaci pomoci. Na start s Janem Kopeckým se pochopitelně maximálně těším," dodal Miroslav Šlambora.

TZ/Motorsport Kopecký

Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký se představí ve Vyškově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Citroën C3 S2000

Doměnky kolem Citorënu C3 S2000

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud