Středoevropská rally má za sebou první RZ

Tomáš Urban, 21. dubna 2008, 08:23 Google+

Středoevropská rallye odstartovala zostra první speciálkou jižně od Budapešti. Na technické trati obsadil Aleš Loprais na úvod závodu 2. místo, pouhých 25 sekund za Holanďanem Hansem Staceym.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tatra

Tatra | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Trasa 63 km dlouhého speciálu nabídla všehochuť tvrdého a měkkého písčitého povrchu, s vyjetými koridory, které si zejména některé kamiony zkracovaly v zatáčkách. Zkouška byla zpestřena několika lesními úseky i poměrně atraktivním brodem. "Šlo rozhodně o nejtěžší evropskou speciálku, jakou jsem absolvoval, i přes relativně krátkou délku. Pořadatelé vytyčili pestrou a dost náročnou trať, aby dostáli pověsti a náročnosti Dakaru," popisoval své dojmy pilot týmu Aleš Loprais.

Posádku potkala drobná nepříjemnost v podobě pomalého defektu pneumatiky: "V prudké pravé zatáčce bylo auto jen na dvou kolech a pravá pneumatika se odvalila a lehce ušla. Aleš to uslyšel, protože měl stažené okénko. Milan Holáň pak musel po zbytek etapy pneumatiku dofukovat a za cílem ještě zkontrolovat," dodal navigátor Ladislav Lála, "Staceyho jsme už stihli dojet, ale s takovou jsme museli mírně zvolnit a zase se nám vzdálil. Ale ztráta je více než přijatelná."

Za Alešem Lopraisem dojela do cíle v závěsu dvojice vysokých továrních Ginafů (Van Vliet a Van Ginkel), následována Tatrou André Azeveda, černým koněm závodu Vilou na Mercedesu a Liazem Martina Macíka.

Ihned za cílem pořadatelé postavili rychlou asistenční zónu i s perfektně fungujícím press centrem. Na celý konvoj ještě čekal 400kilometrový přesun do Baia Mare, lemovaný špalíry jásajících maďarských diváků. Do asistenční zóny dorazil kompletní tým až v deset večer. Depo se nachází přímo v centru města a je tak zajímavou atrakcí.

Následovat budou dvě dvojice horských okruhů v okolí Baia Mare, které mohou okolím řádně zamíchat.

TZ/Loprais Tatra Team

Vytisknout

Diskuze: Středoevropská rally má za sebou první RZ

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally sweden

Latvala: Nové podniky jsou výzvou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud