Exkluzivní rozhovor: Pavel Urban - Fabia TDi

Tomáš Urban, 3. července 2008, 15:20 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Po úspěšném vystoupení posádky Pavel Urban - Jiří Švec na Rally Krkonoše, a v době posledních příprav před Rally Bohemia, jsem pilota vyzpovídal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Pavel

Urban, Pavel | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Nejprve gratuluji ke skvělému devátému místu v Krkonoších. Tam to nejspíše všechno sedlo, šli jste do toho naplno a na konec z toho byl i skalp Mackovy Corolly WRC?

Je to pravda. S Jirkou Švecem nebyly vůbec žádné křeče. Výhodou taky bylo to, že jsem znal zkoušky z loňského ročníku. Všechno sedlo a hlavně nebylo tolik bláta jako vloni. Musím pochválit i Jirku, fungoval bezvadně a já tedy jel v naprosté pohodě.
 
Výsledek se povedl, vyskytly se během závodu nějaké chyby?

Krizovka byla. Hned na druhé RZ jsme tancovali ze strany na stranu, nebylo úplně jisté jestli pojedeme dál pozadu nebo po předu, ale pak se to srovnalo a my ani moc neztratili.

Jak hodnotíš tratě Rally Krkonoše?

Tratě jsem znal z loňska. Střídaly se technické úseky s velmi rychlýma, kterých bylo docela dost. Když dáváš každou chvíli šestku a jedeš na ni, tak to je docela kalup. Jízda na suché trati nám úplně sedla a vypadá to, že na suchu už s autem leccos dokážeme.

Když se podíváme do výsledků, odehrával se nádherný souboj mezi vámi, Hájkem s dvoulitrovým Oplem a Svačinou s Kit Carem  nebyli k poražení ?

 K poražení by i možná byli. Taktika ale zněla jasně: Vše podřídit dojetí soutěže, aby měl Jirka národní licenci a taky potom jsem nechtěl dovézt do garáže hromadu šrotu. :-) Takže hranu jsme nejeli.

Rally Krkonoše jel i Jakub s VW Polo, ale nedokončili,byl technický problém ? 

Technický problém byl v tom, že jim to sklouzlo,šli do lesíka a neplánovaně tam stála planá třešeň,tak ji zkusili vyplenit... Poničili předek,nešel větrák tak odstoupili. Dnes už jdou nové díly jsou z lakovny na autě,škoda tak do 30 tisíc.

Kde Vás uvidíme dále? Kopnou pojede Jakub a vy až Bohemia Rally ?

Jestli udělá Jakub řidičák včas a Jirka tu licenci dostane a bude v seznamu,tak Kopnou pojedou v N1 ve sprintu,další cíl je Jirky mez.licence,teoreticky by se dalo
stihnout ještě letos no a my "až" Bohemku.

Třetí posádka startující za Královehradecký rally klub Luboš Picek, tomu se moc nedařilo? 

Jel s neteří,kterou musí stopro vrátit bráchovi OK,to zavazuje,znám to, no a potom je třeba,aby se trochu rozjel,ono to nejde když v tom pravidelně nesedíš.

Teď pojďme k rally Bohemia. Přípravy v plném proudu?

Na Bohemku nachystáno,náhradní převodovka v kufru, pneu na místě, vyrážíme.

Tragické události poslední soutěže spustily lavinu událostí, jak se díváš na možný vznik asociace jezdců a spolujezdců?

Je mi to líto co se stalo, s Pavlou jsme se pravidelně potkávali... Chtěl bych tímto vyjádřit i hlubokou soustrast oběma rodinám. Já osobně tu asociaci vidím spíše skepticky, lidi mající licenci jsou tak nesourodá skupina,že pochybuji o možnosti nějakého zásadního společného postupu.

Na druhou stranu by si FAS určitě zasloužil oponenta,ale společně hájit zájmy lidí ze špičky i ze samotného chvostu, kam se i já dovolím  počítat,to nevidím reálně- příklad co mě napadá : na sprintech jsou tradičně technické v čase  seznamovacích jízd,začíná to odzadu, špička,která má zázemí až po nich..myslíš,že by  přistoupili na opak?typická ukázka z Luž.hor - tam se technická posunula řádově o půldruhé  hodiny,takže kdo neměl naježdíno do třinácti hod,měl pak už smůlu...Mechanici z špičky pak
sakrovali,že nestihnou večeři...

Jsou nějaké cíle pro rally Bohemia ?
Obvyklá taktika je kolama dolů :-) Jedeme se Standou pro zábavu.

Červená Škoda Fabia TDi s Královehradeckého Rally Klubu má na rally Bohemia startovní číslo 72 a je v obvyklém složení Pavel Urban - Standa Saifrt. Druhý vůz,  Luboš Picek a jeho Fabia ve třídě A5 má číslo 65. Neváhejte přijít obě posádky podpořit přímo na trať.


Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravna ZÁKOUTSKÝ. Mediální podporu zajišťuje internetový portál
RALLYZONE.CZ.

Text: Tomáš Urban
Foto: Rallyzone.cz / Martin Trdla

Vytisknout

Diskuze: Exkluzivní rozhovor: Pavel Urban - Fabia TDi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

XXXV. RALLY BOHEMIA – ŠKODA 200 RS, AUDI S1

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud