Luca Rossetti

Tomáš Urban, 14. srpna 2008, 13:00 Google+

PORTRÉT JEZDCE; V dnešním pokračování seriálu vám představím druhého muže tabulky IRC 2008 Itala Lucu Rossettiho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo

Rosetti, Luca - Chiarcossi, Matteo | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Luca Rossetti se narodil 24. března 1976 v Pordeone v Itálii. Svou kariéru jezdce začal v roce 1998, když se zúčastnil domácí sprintové soutěže s vozem Peugeot 205 sk. A. Bylo z toho druhé místo.

V roce 1999 kupuje Mitsubishi Lancer EVO V a jede kompletní italský šampionát. Pronásledují jej technické problémy a dojíždí jen tři podniky. V roce 2000 je o poznání lepší, startuje sice s různými vozy, v kategorii N2 Peugeot 106 vyhrává rally Prealpi. S renaultem Clio Williams v N3 je první na Elba Rally. Se Subaru WRX je druhý v Rally del Sedia.
V roce 2001 je mistrem italského Poháru. S Peugeotem 106 vyhrává severovýchodní zónu. Ve své kategorii vyhrává i prestižní Boloňskou Rally Show.


                                                                    Luca Rosseti (ITA)

V roce 2002 je s vozem Mitsubishi Lancer EVO VI je druhý ve skupině N na Rally 1000 Miglia. Koketuje s Fordem WRC se středním mistrovství Itálie a jsou z toho dvě druhá místa, jedno třetí a jedno vítězství. Mimo to jezdí ještě s Nissanem Sunny pohár.V roce 2003 přestupuje do velkého italského mistrovství a je absolutně sedmý, střídá různá auta Lancer EVO VII, Peugeot 206 WRC a více Citroen Saxo S1600 a VTS

S posledně jmenovaným autem jede i v roce 2004 Rally Monte Carlo – končí třetí ve třídě A6 a poráží s vozem VTS i řadu silnějších vozů. Ten rok jede ještě Finsko, kde už má k dispozici Saxo S1600 a končí na 10 místě ve třídě.  V italském mistrovství je osmý absolutně a pátý ve své kategorii. Rok 2005 znamená spolupráci s Racing Lions kdy jede s Peugeotem 206 RC celé italské mistrovství a je z toho druhé místo v konečném hodnocení v N3.

Ve světovém šampionátu startuje s Peugeotem 206 WRC zahajuje havárií v Monte Carlu, dále jede ve Švédsku s Lancerem a je 15 v produkčních vozech a ve Finsku je šestý v produkčních vozech. 

Rok 2006 získává s vozem Peugeot 206 RC titul v kategorii konstruktérů v šotolinovém italském mistrovství a titul vicemistra Itálie v asfaltovém italském mistrovství v kategorii S1600 se Saxem. Spolujezdce mu dělal Dario d´Esposito.

Rok 2007 se rozhodl startovat v nově vzniknuvším seriálu IRC. Angažoval nového spolujezdce Mattea Chiarcossiho. V Jihoafrické republice nestartoval ,stejně jako v Turecku. Rally Ypres ale vyhrál. Rusko, Madeira a Barum rally opět nestartoval a jel až v San Remu kde vyhrál. Celkově tak skončil v IRC na čtvrtém místě.


                            Luca Rosetti, Peugeot 207 S2000, Istanbul Rally 2008

Rok 2007 jede na dvou frontách. Italské mistrovství a IRC, kde je o šest bodů druhý, když Turecko a Portugalsko vyhrál a v Belgii byl třetí. V Rusku nestartoval a na Madeiře byl pátý.
V italském mistrovství se mu daří také velmi dobře, když má na kontě čtyři druhá místa a jedno vítězství.

Na Barum Rally 2008 má startovní číslo 12. Startuje, stejně jako celou sezónu S Peugeotem 207 S2000 týmu Racing Lions.

Dalším jezdcem v pokračování tohoto seriálu bude Giandomenico Basso.

FOTO: www.ircseries.com
Vytisknout

Diskuze: Luca Rossetti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Valoušek, Pavel

Italský zájem o sedačku od BFGoodrich

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud