Rally Nový Zéland po první etapě

Marek Šteigr, 29. srpna 2008, 09:14 Google+

Díky časovému posunu odstartovala již dnes v noci první etapa Rally Nový Zéland. Nejlépe si vedl Mikko Hirvonen s Fordem. Bezchybně jede i náš Martin Prokop s produkčním Mitsubishi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: www.rallynz.org.nz

Sdílejte článek

Na posádky čekala trojice rychlostních zkoušek jedoucí se dvakrát a na závěr divácká speciálka. První test vyhrál Latvala před Hirvonenem a dvojicí jezdců s továrními Citroeny. Na dvojce však zabral Hirvonen, dostal se před týmového kolegu a dostal se do čela průběžného pořadí, kde se drží i po skončení etapy.

Celkově po první etapě tedy vede Hirvonen před Loebem. Náskok Fina činí 27,8 vteřiny. Loes však inkasoval 30 sekund penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly. Třetí místo patří po problémech Latvaly Dani Sordovi. Čtvrtý je Latvala, který měl na RZ6 lehký výlet mimo trať. Páté místo okupuje se ztrátou minuty a sedmadvaceti vteřin Francois Duval. Belgičan jede na šotolinové soutěži po delší době a tak se dá očekávat ža jeho výkony porostou s ujetými kilometry.

Většina jezdců si v průběhu etapy stěžovala na trať která prý hodně klouže. Doplatili na to Atkinson s Prevotem, kteří dělali na rychlostní zkoušce číslo čtyři kotrmelec a dál již nepokračují. Není jisté ani zda nastoupí v rámci superrally. Dál nejede ani Henning Solberg. Ten startuje na Zélandu za tým Munchi´s. Henning se od začátku potýkal s technickými problémy. Ty nakonec vyústili v odstoupení v servisu, když jeho mechanici nestačili vůz opravit ve stanoveném čase.

Skvělé výkony zatím na těžké rally předvádí náš Martin Prokop. en zde startuje v rámci šampionátu produkčních vozů. V první rychlostní zkoušce zajela posádka Prokop –Tománek pátý čas mezi enky, od té doby se však neustále zlepšovala a výsledkem je druhé místo se ztrátou necelých deset vteřin na Baldacciho, který vede hodnocení produkčních aut.

Kompletní výsledky po první etapě naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Rally Nový Zéland po první etapě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Drotár, Igor - Bánoci, Vladimír

Košická rally už o šesť týždňov

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud