Sordo hraje takticky

Tomáš Musil, 2. listopadu 2008, 20:43 Google+

Poté, co Dani Sordo nedokončil Korsickou rally, si připíše nulu i v Japonsku, kde sice pokračoval v rámci systému SupeRally, ale těsně před koncem takticky odstoupil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

V pátek odstartoval Dani Sordo solidními časy a držel se za svým týmovým kolegou Loebem, následně však po výpadku turba musel odstoupit. Mechanikům se přes noc podařilo dát auto dohromady a další den Sordo opět nastoupil do Japonské rally, tentokrát až na 63. pozici. Z té se dokázal probojovat až na konec top desítky, ta by mu však body nepřinesla, a tak z týmu přišla taktická zpráva, aby zastavil a do cíle nedojel, neboť tahle bude moci příští rally nasadit nový motor.

"Všechno šlo podle našich představ. Dostali jsme se do dobrého tempa, kdy jsme byli rychlí a zároveň jsme nemuseli riskovat. S naší pozicí jsem byl také spokojen, ale pak najednou, během RZ6, jsme byli bez šťávy. Bohužel nám odešel motor a museli jsme zastavit. Byl jsem opravdu velmi zklamaný, ale doufám, že tým zvládne dát auto do pořádku a zítra budeme moci opět nastoupit v rámci SupeRally," řekl v pátek Dani.

"Po těchto problémech jsme vyrazili opět do rally, ale už jsme nebyli pod takovým tlakem a mohli jsme tak tlačil, co to šlo. Z šesté desítky jsme se pak prokousávali dopředu, i když podmínky na trati nebyli úplně podle našich představ. Nyní máme před sebou ještě jeden závod, kde musíme Citroenu zajistit titul, proto nasazení nového motoru přijde vhod a já věřím, že se to podaří splnit."
Vytisknout

Diskuze: Sordo hraje takticky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonenovi zbyly oči pro pláč

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud