Hirvonenovi zbyly oči pro pláč

Tomáš Musil, 2. listopadu 2008, 11:16 Google+

JAPONSKÁ RALLY CÍL - OHLASY JEZDCŮ: Hirvonen sice vyhrál, ale hlavní postavou se stal až třetí Loeb, který si díky tomuto výsledku připsal pátý titul v řadě. Smutnit určitě nebudou ani u Suzuki, kde si připsali nejlepší výsledek v historii a navíc před domácími fanoušky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Mikko Hirvonen
Jsem šťastný, že jsem vyhrál, ale zároveň i zklamaný, jelikož už titul nezískám. Ač jsme dělali, co bylo v našich silách, na to, aby Sebastien titul nezískal, to nestačilo. Podmínky byly hodně náročné a celý víkend byl nervově vypjatý. Dnes už jsem se snažil moc neriskovat, jen jsme si hlídali naši pozici. I když už nemáme šanci získat titul v jezdcích, do příští rally pojedu s tím, že se pokusím získat titul alespoň pro náš tým.

Jari-Matti Latvala
Je to skvělý pocit být na šotolině opět mezi top trojkou. Po tom, co se mi jednu chvíli moc nedařilo, je to třetí dobrá rally za sebou, tohle jsem opravdu potřeboval. Přijde mi, jako by tyto rally byly dělané přímo na naše auto, které je zde velmi silné. Během celého víkendu jsme neměli žádný problém, a když jsme přitlačili na pilu, bylo vidět, že toto auto je opravdu excelentní.

Sebastien Loeb
Těžko se popisuje, co teď prožíváme! Společně s Danielem a celý týmem jsme chtěli letos získat alespoň jednu korunku pro šampiony roku a to se povedlo. Chtěl jsem titul vyhrát už zde, abych mohl jet do příští rally s čistou hlavou. Během celého víkendu jsme byli hodně frustrováni, tak že se nedá říct, že by to byla zrovna zábava. Po každé RZ to vypadalo čím dál nadějněji a teď můžu říct, že to čekání za to opravdu stálo. V poslední letošní rally máme jasný cíl - chceme dokonat double pro Citroen!

Chris Atkinson
Dnes jsem se soustředil na to, abych udržel naši pozici, protože v těchto podmínkách nemá cenu riskovat, i když ono ani nebylo třeba. Před sebou jsme měli téměř minutu a půl ztrátu, za sebou pak naopak dvě minuty náskoku, tak že náš cíl byl jasný. Bylo by hloupé udělat chybu a přijít tak o další skvělý výsledek. Top trojka jela bez problémů a s náskokem, tak že čtvrté místo je to nejlepší, co jsme mohli získat. Pro každého to byl bezpochyby náročný víkend, tak že jsem rád, že ji máme za sebou.

P-G Andersson:

Opravdu jsem si tuto rally užil a doufám, že ani fanoušci Suzuki na tento závod nezapomenou. Auto bylo naprosto perfektní, a kdybychom včera nemuseli měnit pneumatiku, mohli bychom být ještě blíže našim soupeřům. Až teď se ukázalo, že všechna práce a vývoj, na kterém jsme celý rok pracovali, stál za to. Po nepříliš vydařených asfaltových soutěžích se mi opět vrátilo sebevědomí a těším se na konec závěr sezony.

Toni Gardemeister:
Tohle byl pro nás velmi náročný den, na jehož konci jsme ale spokojeni s naší pozicí, zároveň si odtud odvážíme poznatek, že když jsme neměli žádné problémy, byli jsme schopni bojovat o ty nejlepší pozice. Také jsem rád, že jsem vyhrál vůbec první RZ pro tento tým. Po dlouhé době jsme ukázali, že toto auto skrývá velký potenciál do budoucna. Nyní jedem do posledního závodu sezony s velkou dávkou sebevědomí.
Vytisknout

Diskuze: Hirvonenovi zbyly oči pro pláč

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Japan (JPN)

Japonsko určilo letošního mistra

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud