Latvala: McRae létal masivním stylem

RallyZone.cz, 14. května 2009, 20:36 Google+

SERIÁL O NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RZ VE WRC; Jari-Matti Latvala popisuje jeho nejoblíbenější zkoušku. Ta se nachází na rally, která už v kalendáři bohužel není, řeč je o Rally Australia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Je to opravdu jedna z nejtěžších zkoušek Rally Australia. Jari-Matti Latvala ji má ovšem rád. Řeč je o Down Under, která změnila svůj název na Bannister a posunula se až na sobotu. Pro World Rally Championship to ovšem není žádný problém. Jsou zde prašné cesty často zakončené brodem.

„Tuto zkoušku jsem jel dvakrát. Cesty vedoucí z kopců, na kterých je hodně skoků, jsou neuvěřitelné, je to jako když jedete dolů ze sjezdovky na lyžích a pak skočíte. Ale není to jen o skocích nebo o brodech na konci zkoušky, celá tato zkouška je krásná,“ říká jezdec BP Ford Abu Dhabi World Rally Teamu Jari-Matti Latvala.

 

 

„Některá místa jsou v Austrálii docela těsná, úzká a ne moc rychlá. Tato zkouška je dobrá. Cesty jsou všeobecně širší a otevřené, můžete na to zatlačit. Je to škoda, že zde už nejezdíme.“ Latvala dodává, že ještě než do Austrálie vyrazil, tak stál u trati této rally jako fanoušek a chtěl být jako Colin McRae, který se zde vzpíral fyzikálním zákonům se svým Subaru Impreza WRC, když létal nad stejnými skoky, nad kterými o pár let později létal i on sám.

Latvala, který zde vyhrál jeho první rally v Production Car WRC v roce 2006 dodává: „Ten pocit, když se vznesete nad tyto skoky a pak ten dopad, to je prostě nádherné. Nejsou moc ostré. Nemám rád ten typ skoků, který vás rozhodí a pošle vaše auto na zem napřed po čumáku. Ale na RZ Bunnings letíte rovně. Pamatuji si záběry z Colinova vozu, když létal přes tyto skoky. Přes tyto hřebeny létal takovým masivním stylem. Jeho auto bylo ve vzduchu věčnost, bylo to neuvěřitelné!“

Vytisknout

Diskuze: Latvala: McRae létal masivním stylem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Duval, Francois

Desing Škody Fabia S2000 Francoise Duvala

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud