De Villiers: Druhé místo je pro nás jako vítězství

iM2, 30. ledna 2013, 13:54 Google+

Posádka Giniel de Villiers a Dirk von Zitzewitz na letošní Rally Dakar získala druhé místo. V Jižní Americe tak byla mezi benzinovými vozy nejrychlejší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de Villiers, Giniel

de Villiers, Giniel | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Giniel de Villiers a Dirk von Zitzewitz, mohlo by se této posádce začít říkat pánové spolehliví? Nebo také pánové Jižní Ameriky? Pomalu už asi ano, protože za dobu, co se Dakar jezdí v Jižní Americe dojeli čtyřikrát v TOP3, což se nikomu jinému nepodařilo. 

Od roku 2007 "Ginny" a "Schnietz", jak si navzájem říkají, startují na Dakaru spolu a vždy dojeli do cíle. Na letošním Dakaru dojeli za asi největšími favority soutěže, Stéphanem Peterhanselem  a Jeanem-Paulem Cottretem, se svoji Toyotou Hilux druzí. "Druhé místo - pro nás je to skoro jako vítězství! Už vloni jsme naše očekávání hodně překonali," říká Giniel de Villiers. "O tom, že bychom naše třetí místo z Dakaru 2012 ještě vylepšili, jsme před startem letošního Dakaru ani nesnili. Letos byla konkurence ještě větší než v roce 2012. Bylo zde hodně uchazečů o vítězství. Díky naší spolehlivosti jsme dokončili nejen tuto rally, spolehlivost je naším tajemstvím úspěchu. S tímto prvotřídním výsledkem jsme začali náš tříletý program. Už se tak těšíme na příští Dakar, i když tento byl extrémně náročný."

Giniel de Villiers a Dirk von Zitzewitz na Dakaru 2011

Dirk von Zitzewitz dodává: "Jedním slovem: wow! Víc jsme od tohoto Dakaru ani nemohli očekávat. Na druhé místo bych si nikdy nevsadil. Tuto pozici jsme získali díky naší spolehlivosti, silnému autu, které se vyvíjelo dobrým směrem a tvrdé práci skvělého týmu. Pořekadlo 'abyste dojeli první, tak musíte napřed dojet do cíle' pochází z Formule 1. Pro Dakar se ale také skvěle hodí. Na tento výsledek jsem hodně hrdý. Byl to těžký Dakar, ale my jsme to zvládli."

Jen připomeňme, že dvojice Dakar vyhrála v roce 2009 v barvách továrního týmu Volkswagenu s Race Touaregem. Začala tak neustále trvající éru, ve které si vítězství z Dakaru odváží dieselové vozy. Jejich Toyota, kterou vyvíjí tým Hallspeed pro Toyotu Jižní Afrika,  je však benzínová. Od loňského roku prošla určitou evolucí, když byl sériový 5,0 litrový osmiválec nahrazen závodním motorem se 4,7 litry. Tým tak získal vyšší kroutící moment a sílu. 

Vytisknout

Diskuze: De Villiers: Druhé místo je pro nás jako vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Andersson, Per Gunar - Axelsson, Emil

P.-G. Andersson nakonec nepojede Švédskou rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud