Pořadatelé XI. RI Okna Rally Ice Tour odtajnili soupisky

Jiří Hejtmánek, 30. ledna 2019, 14:43 Google+

Necelých čtrnáct dní zbývá do startu jedenáctého ročníku hokejové benefice jezdců rally s názvem XI.RI Okna Rally Ice Tour. Kromě doprovodného programu v nákupním centru Čepkov ve Zlíně, který vyvrcholí tuto sobotu besedou s cestovatelem a fotografem Ondřejem Zárubou spojenou s projekcí fotografií a videa z rally Dakar, pořadatelé samozřejmě pracují i na přípravách dalšího ročníku chystané hokejové benefice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Jistě mnoho z fanoušků zajímá, kterého že z pilotů rally budete moci vidět 9.února od šestnácté hodiny, prohánět se po ledové ploše zlínského zimáku v hokejové výstroji. Proto také již dnes pořadatelé odtajňují soupisky jednotlivých týmů, které jsou s trochou nadsázky pojmenovány jako "staří psi " a "mladé pušky".  „Pojmenování týmů vzešlo z toho, že jsme soupisky poskládali podle věku hráčů na mladší a starší ročníky. Stejně jako každoročně nám ale skládání soupisek dalo pořádně zabrat,“ hlásí s trochou nadsázky hlavní pořadatel akce Vladimír Barvík. „Soupiska musela být již po třetí přeskládána, neboť z různých důvodů se někteří hráči museli omluvit. Nejvíce nás ale  mrzí omluvenky Petra Uhla a Mirka Jakeše. Petr je spolujezdeckou legendou a měl nastupovat v první lajně staršího výběru po boku Romana Kresty a Mirek, coby velký talent domácích soutěží, měl v týmu mladých plnit roli jednoho z klíčových hráčů,“ mrzí nechtěná herní pauza valašského pilota Škody Fabie R5 hlavního pořadatele. A proč se nemůže utkání  vlastně zúčastnit, nám přiblížil sám Mirek. „Bohužel jsem si při florbalovém zápase přivodil zranění kolene, které vyžaduje operaci. Na Rally Ice Tour ale určitě chybět nebudu. Musím přijít podpořit všechny kluky co budou hrát, ale samozřejmě i dobrou věc jako takovou,“ přislíbil svou účast na benefici Mirek Jakeš . Ten bude při Rally Ice Tour v roli hosta a čeká na něj mimo jiné autogramiáda po boku pozvaných rallyových legend v čele s Ladislavem Křečkem.

Utkání samotné se letos tedy ponese v duchu souboje zkušených rallyových „pardů“, nebo chcete li legend, proti mladým rallyovým nadějím. Na ledě se představí například stálice Rally Ice Tour Roman Kresta, Pepa Peták, nebo již téměř domácí Slovák Peter Gavlák. Tyto hokejově ostřílené borce premiérově doplní i jeden z našich nejzkušenějších spolujezdců Julius Gál. „Do Zlína se velice moc těším. Tuto akci sleduji delší dobu a letos konečně mi vyšel čas se jí také zúčastnit. Po delší době se navleču do hokejové výstroje, kterou jsem speciálně kvůli téhle akci značně zmodernizoval,“ směje se Julda, pro  něhož byl hokej v jeho rodném Mostě až do nástupu do učiliště a přičuchnutí k vůni spáleného benzínu  sportem číslo jedna. „Je super, že se můžeme s kamarádama dobře a především přátelsky pobavit a ještě tím přispět na dobrou věc,“ vnímá pozitivně charitativní podtext Rally Ice Tour Julius Gál.

A právě takoví zkušení borci vyzvou tým poskládaný z „mladíků“ v čele s Janem Houštěm, Václavem Dunovským a Janem Jelínkem, který v rámci doprovodné akce na Čepkově v sobotu slavnostně představil nový týmový vůz Škoda Fabia R5 z dílen Kresta Racing. Honza bude letos jedním z tahounů týmu „mladých pušek“. „Stejně jako každoročně se na tuhle akci velmi těším. Je parádní se potkat ještě před sezónou s kamarády a hlavně díky pořadatelům pomoci vybraným postiženým, kteří si pomoc zaslouží a především ji potřebují,“ vyzdvihuje hlavní motto Rally Ice Tour pravidelný účastník a úřadující šampion třídy 3 v MMČR rally Jan Jelínek.

Pokud se tedy chcete potkat  s některými z vašich oblíbených pilotů či spolujezdců, dobře se pobavit a třeba i přispět na dobrou věc, přijďte za nimi v sobotu 9.února 2019 v 16.hodin na zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně na XI. RI Okna Rally Ice Tour 2019. Vstup na akci je zcela zdarma.

Sestavy týmů pro XI. RI Okna Rally Ice Tour 2019

„Staří psi“

Brankáři: Orava Radim, Jirsa Miloslav

Line 1: Kresta Roman, Ernst Michal, Trněný Karel, Peták Josef, Gál Julius

Line 2: Tureček Martin, Pochop Tomáš, Prášil Pavel, Barvík Vladimír, Chrastecký Radim

Line 3: Hybner Vratislav, Gavlák Peter, Mechl Viktor, Matějka Jaroslav, Horáček Michal

Line 4: Kneifel Milan, Stejskal Václav St., Řeháček Henrich, Sovják Leoš, Mikulaštík Silvestr

 

„Mladé pušky“

Brankáři: Vopatřil Martin, Kašpárek Tomáš

Line 1: Houšť Jan, Jelínek Jan, Dunovský Václav, Baďura Vítězslav, Kresta Marek

Line 2: Brynda Petr, Hejtmánek Jan, Mozola Ondřej, Hůla Aleš, Navrátil Jakub

Line 3: Kubala Jan, Kučera Ladislav, Kouřil Martin, Chytka Viktor, Lahola Adam

Line 4: Stejskal Václav Ml., Norek Igor, Kříž Ladislav, Šivic Pavel, Hloušek Jan

Vytisknout

Diskuze: Pořadatelé XI. RI Okna Rally Ice Tour odtajnili soupisky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Osmnáctá sezona Martina Hrachovce v rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud