Kroměřížský jezdec se na Barumce neztratil

Tomáš Urban, 28. září 2010, 18:40 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Ford Fiesta S1600. Jeden z mála strojů, který stále aktivně a skvěle vodí už nějaký pátek po rychlostních zkouškách, kroměřížský, Petr Zedník.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po Barum rally jsem jej požádal o zhodnocení svého účinkování na počasím ovlivněné Barum Rally. Rozhovor má poněkud netradicní formát.

Nejprve několik vět k městské zkoušce ve Zlíně: „Městská zkouška je hlavně pro diváky a já nejsem příznivcem takových RZ. Zvyšuje to atraktivitu,“ Nelze se nezeptat jak vidí atmosféru jezdec za volantem?Na Barumce je vždy úžasná atmosféra, nepamatuji si soutěž, kde by bylo tolik diváků pohromadě jako na městské ve Zlíně,“ Počasí bylo pod psa, jak ovlivnilo Váš výkon? „Proměnlivé počasí se podepsalo na náročnosti tratě. Ta byla letos velmi náročná. Dokonale to prověřilo startovní pole,“

Bydlíte v Kroměříži, dá se tedy říct, že Barm Rally je vlastně Vaše domácí soutěž: „Já mám Barumku hodně rád a beru ji jako „domácí“ podnik,“ Každý soutěžák má na Barumce nějakou oblíbenou zkoušku. Jaká je ta Vaše?  „Moje nejoblíbenější je ta moje. Ta Halenkovická, kde mám hodně fanoušků. Taková zkouška, která by semi nelíbil tady není. Nejnáročnější je pro mě Semetín. Halenkovic jste se nedočkal v soutěžním voze, co bylo příčinou vašeho odstoupení? „Příčinou odpadnutí bylo to, že nám na motoru prasknul startovací věnec. Na věnci jsou nálitky pro snímač otáček pro klikovou hřídel a motor přestane okamžitě fungovat. Takže jsme nebyli zrovna nadšení. Bylo to na RZ6. Odstupovali jsme z prvního místa ve třídě“

Petr Zedník s Milanem Pražákem začali Barumku opatrně devátým časem na městské. Hned ráno se však začali zlepšovat a těžit ze svých zkušeností. Výsledkem toho snažení bylo po páté rychlostní zkoušce první místo ve třídě A6 a 32. místo absolutně, když za nimi byly i mnohem silnější vozy. V šesté přišlo odstoupení.

V povídání budeme pokračovat zase zítra tentokrát o Vyškovu.

Vytisknout

Diskuze: Kroměřížský jezdec se na Barumce neztratil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Petter Solberg: V Alsasku to bude zábava

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud