Juho Hänninen: Moc si vážím podpory českých faoušků

Tomáš Urban, 4. listopadu 2010, 19:39 Google+

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR: Finský pilot se po Rally San Remo stal vítězem IRC a podělil se snámi o pocity vítěze v rozhovoru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hanninen, Juho

Hanninen, Juho | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Po prvním dnu jsi byl na pátém místě. Na poslední rychlostní zkoušce jsi ztratil asi 50 vteřin, byla nějaká chyba?

Na zkoušce se hodně rozpršelo těsně před naším startem. Měl jsem obavy, jak bude zkouška vypadat, ale v polovině bylo už sucho. Měl jsem media, ale italové nasadili slicky, tím byli rychlejší a já ztratil.

San Remo je rally tisíce zatáček. Jak moc těžké je napsat si ten správný rozpis?

Je to velmi těžké. Měli jsme pouze dva průjezdy při treninku. Psali jsme úplně nový rozpis všech zkoušek, protože od loňského používám trošku jiný systém rozpisu. Některé zatáčky jsou si velmi podobné, ale musejí se jet jinak. Je velmi těžké je správně zaznamenat do rozpisu.

Nejdelší zkouška měřila 29 km. Jak dokážeš udržet koncentraci, když trať vede tisíci zatáčkami a z kopce do kopce?

Není ani tak důležité jak dlouhá zkouška je, když cesta má pořád podobný charakter. A když víš, že ji projedeš čistě a věříš rozpisu a soustřečdíš se na spolujezdce, nakonec ti ani dlouhá nepřijde. Je to náročné, musí být kvalitní rozpis.

Tři rychlostní zkoušky před cílem jsi byl čtvrtý. Uvažoval jsi na tím, že bys celkově mohl rally vyhrát, protože soupeři neměli velký náskok? Jel jsi úplně na plno?

Je pravda, že jsem do to šel úplně naplno. Neměli jsme žádnou krizovku a věděl jsem, že potřeuju být druhý, abych získal potřebný počet bodů. Upřímně jsem na možné vedení nemyslel.

Nakonec jsi skončil druhý a tím jsi vyhrál IRC pro rok 2010, také jsi dostal později Colin McRae trophy. Jaké byly pocity po poslední zkoušce?

Atmosféra byla prostě úžasná. Jel jsem poslední zkoušku už opatrně, protože jsem měl ztrátu skoro třicet vteřin. V cíli jsem byl hodně překvapený, že nakonec nás od Andreucciho dělily jen čtyři vteřiny. Ten pocit, když jsem přijel do servisu a tým mi gratuloval k vítězství v IRC, se ani nedá popsat slovy, je to prostě úžasné. Colin McRae Trophy je třešnička na dortu a pro mě obrovská pcta.

Mnoho čtenářů zajímá, kde se letos ještě objevíš na volantem Fabie. Jestli ještě pojedeš IRC nebo pojedeš v Anglii v rámci S-WRC?

Startovali jsme ve Skotsku, kde jsme si velmi pěkně pozávodili s Mikkelsenem a Wilksem. Podařilo se nám opět vyhrát, ale nebyla to lehká rally, tratě jsou poměrně záludné. Pracujeme s partnery na startu ve Walesu v rámci S-WRC, každopádně náš letošní program je nadále otevřený.

Titul v IRC v rámci jezdců i automobile patří Škodovce, komu všemu bys chtěl poděkovat?

Chtěl bych moc poděkovat týmu Škoda Motorsport. Udělali obrovskou práci na Fabii S2000. Je jejich zásluhou, že během sezóny jsme neměli ani jeden technický problém na žádné ze soutěží. Také chci moc poděkovat všem českým fanouškům, za obrovskou podporu! Jejich přízeň je pro mě velmi důležitá a je o to větší, než jsme předpokládal při příchodu do týmu Škodovky. Ukázalo se to v loňské sezóně, kdy jsem udělal několik chyb a nezískal titul. Fanoušci při mě zůstali a byli pro mě velikou motivací pro letošní rok. Moc mi to pomohlo k letošnímu úspěchu a moc sit toho vážím.

Děkujeme za rozhovor

Já také děkuji za rozhovor, děkuji za podporu a zdravím čtenáře Rallyzone.cz

Vytisknout

Diskuze: Juho Hänninen: Moc si vážím podpory českých faoušků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Zaplatí Sordo 3 miliony Citroënu, 1 milion Fordu a nebo půjde do Mini?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud