Pražský rallysprint - přihlášeno 8 WRC

Tomáš Urban, 2. prosince 2008, 10:05 Google+

XIV. TIPCARS PRAŽSKÝ RALLYSPRINT rozezní Prahu a hlavně Strahov a okolí již v pátek a v sobotu motory závodních vozů. Nebudou mezi nimi chybět ani speciály WRC, kterých přijede téměř desítka, jako před lety. Mezi největší bonbónky jistě patří start Václava Pecha se Subaru Impreza WRC!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Subaru WRT

Subaru WRT | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Na Strahově se již dokončuje dlažba divácké rychlostní zkoušky na zdejším atletickém stadionu, která se pojede na tartanové běžecké dráze. Ta ale byla zakryta speciální fólií, která bude chránit povrch dráhy před případným poškozením. Na vrstvě písku je pak položena zámková dlažba, po níž se bude v pátek v podvečer letos premiérově závodit. Připomeňme, že se bude jednat o paralelní slalom, při němž na trati budou současně dva vozy, které budou startovat společně, ale vždy z protilehlé cílové rovinky. Mapky trati již byly zveřejněny, takže je známo, že trať tvoří mimo jiné osmičky, při jejichž vytáčení lze očekávat efektní smyky. Diváci pak budou mít dění na stadionu z tribun doslova jako na dlani.

Na Strahově na zmíněné zámkové dlažbě se pojede úvodní jediná páteční a také závěrečná sobotní rychlostní zkouška. Další dvě okruhové erzety se pojedou tradičně okolo tohoto stadionu, kde je zároveň i start a cíl celé akce.První posádky páteční speciálku absolvují těsně před půl pátou odpoledne. Nejdříve pak zavrčí vozidla s nejvyššími startovními čisly, takže ti nejrychlejší pojedou až na konec. To vše jsou ale v zásadě již poměrně všeobecně známé skutečnosti.

Hlavní novinkou je, že pořadatelé již oficiálně odhalili startovní listinu i počet očekávaných vozů WRC. Je tedy konec dohadům, i když možná ne zcela. U některých jezdců totiž ještě není uveden jejich vůz. Nicméně jasný by měl být start (nejméně) osmi speciálů WRC, za jejichž volanty se objeví zkušení matadoři, ale překvapivě také několik jezdců, pro něž se bude jednat o premiéru s tímto vozem.

Kromě osmi speciálů WRC se na zdolání nástrah přes čtyři desítky km dlouhé trati chystají také čtyři zástupci nejmodernější generace závoďáků - třídy S 2000. Především Slovák Josef Béreš pojede s vozem Peugeot 207 S2000. Polák Grzegorz Grzyb zase s konkurenčním vozem Fiat Grande Punto S2000 a stejně tak i Milan Pantálek. Druhý Peugeot 207 S2000 pak hlásí nováček pražské tečky za sezónou Sebastian Rozwadowski.

Vyloučen ale není ani start devátého speciálu WRC, jelikož u Karla Trněného zatím v dostupné startovní listině chybí vůz,a jak známo, jeho tým speciály WRC provozuje.

Ve startovním poli tradičně nechybí ani mnozí další jezdci a ani posádky s historickými vozy. Navíc nelze zapomenout ještě na jednoho velezkušeného a rychlého jezdce, i když nepojede s vozem WRC ani S 2000, kterým jsme se dnes především věnovali. Tím není nikdo jiný, než čerstvý mistr republiky Roman Kresta s EVO devítkou, který pojede s číslem jedna.

„Praha“ jistě i letos nabídne skvělé zakončení soutěžácké sezóny. Fandové se prostě mohou těšit.

Startovní listina 

Časový harmonogram

Mapy rychlostních zkoušek


Program akce: 

5.12.2008 16:27 hod. Start 1.etapy - 1.sekce 
6.12.2008 07:20 hod. Start 1.etapy - 2.sekce 


Oficiální stránky akce : www.prazskyrallysprint.cz

TZ/Pavel Jelínek, media servis
TV MotorTip

 

Vytisknout

Diskuze: Pražský rallysprint - přihlášeno 8 WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Aava, Urmo - Sikk, Kuldar

Aava přijde o start ve Walesu!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud