Druhá sedmička v řadě pro Honzu Jelínka

Josef Janoušek, 28. května 2009, 08:48 Google+

Zlínská posádka Autoline rally teamu – Jan Jelínek a Miroslav Kotěna – má za sebou úspěšný víkend v rámci Rally Český Krumlov. Tentokrát si s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX dojela stejně jako na Šumavě pro celkové sedmé místo, devět bodů a posun na průběžnou osmou příčku v tabulce MMČR v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jelínek, Jan

Jelínek, Jan | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Pěkné erzety, krásná krajina a ještě k tomu dobrý výsledek v cíli – myslím, že to byl nejen pro nás podařený víkend," říká Jan Jelínek, sedmý jezdec konečného pořadí Rally Český Krumlov.

"Krumlov se nám letos podařil, jsme moc rádi. Stejně jako na Šumavě jsme si dali za cíl především dojet v pořádku do cíle,“ říká k plánům před krásnou jihočeskou soutěží Honza Jelínek. „To se nám nakonec podařilo, i když nějaké to zaváhání přece jen bylo a musíme poděkovat i pověstnému štěstíčku, které při nás tentokrát stálo především v závěru soutěže."

Červený Lancer se startovním číslem 12 odstartoval do páteční etapy pátým časem na divácké speciálce v Českých Budějovicích. Poté zajížděl zlínský jezdec pravidelně časy kolem desáté příčky, což znamenalo na závěr prvního soutěžního dne devátou pozici celkového pořadí.

Jan Jelínek

"Pátek jsme začali dobře, nechtěl jsem nikde udělat zbytečnou chybu a měli jsme i štěstí, když se nám vyhnul téměř jistý defekt na RZ3. Auta před námi vyjela v jedné zatáčce stopu trochu ostřeji a v trávě tam byl schovaný kus skály, na který jsme pak najeli asi skoro všichni. Ani nevím, kolik se tam vlastně dohromady řešilo defektů. Nás to samozřejmě nakoplo pořádně také, ozvala se rána a už jsem se pomalu chystal na výměnu gumy. Ale auto jelo pořád dál, takže to nakonec dopadlo dobře. Uštípli jsme jen kus ráfku," popisuje Honza úvod soutěže. "Při druhém nočním průjezdu už jsme si na to dali pozor, ale přece jen jsme v jednom místě udělali chybu a špatně odbočili. Nemohl jsem zařadit zpátečku a než se to podařilo, ztratili jsme určitě spoustu času. Jinak auto fungovalo dobře a těšili jsme se na další den."

V sobotu si Honza s Mirkem zopakovali na Malontech úvodní pátý čas a pak hned po sobě několik osmých. Desátá rychlostní zkouška přinesla odstoupení Dana Běhálka a tedy posun z deváté na osmou příčku. Do cíle už chyběly jen dva měřené úseky.

"V sobotu jsme zahájili poměrně dobře, ale později jsme začali trochu ztrácet. Auto nejelo úplně ideálně, možná že turbo nepracovalo zcela správně. Nebylo to ale nic tak vážného, abychom nemohli dokončit poslední dvě erzety. I když, málem se nám to přece jen nepodařilo. Na druhém Slavkově jsme měli trochu krizi a v jednom místě jsme v docela velké rychlosti vyklouzli ven směrem do lesa. Mirek už pomalu viděl nad hlavou šišky, ale naštěstí jsme to nějak udrželi a nakoplo nás to zpátky na cestu. Přišli jsme o pouze o práh, takže štěstěna stála tentokrát při nás. V cíli jsme se dozvěděli, že Jarek Orsák nedokončil, Pepu Petáka jsme udrželi za sebou, a díky tomu z toho nakonec bylo sedmé místo," hodnotí závěr krumlovské rally zlínský pilot.

Posádka si tak už druhou sedmou příčkou v řadě plně vynahradila loňské krumlovské „koupání“ a celý Autoline rally team se už pilně připravuje na další závod sezony, červnovou Agrotec Mogul Rally Hustopeče.

"Pěkné erzety, krásná krajina a ještě k tomu dobrý výsledek v cíli – myslím, že to byl nejen pro nás podařený víkend. Díky moc i všem divákům na trati, našim partnerům a celému týmu. Teď už se ale musíme naplno soustředit na Hustopeče, kde se loni podařilo vybojovat bronz. Uvidíme, jak se zadaří letos, " uzavírá letošní Rally Český Krumlov Honza Jelínek.

Vytisknout

Diskuze: Druhá sedmička v řadě pro Honzu Jelínka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Wilson: V neděli jsme neměli s kým bojovat

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud