Pirelli opět na Barum Czech Rally Zlín

Tomáš Urban, 24. srpna 2009, 11:00 Google+

Pohár Pirelli 2009, který se v letošní sezóně jede jako součást Mediasport MMČR v Rally zavítá o nadcházejícím víkendu do okolí Zlína, kde se uskuteční pátý díl českého šampionátu, který je zároveň součástí prestižního IRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

V roli vedoucího jezdce Poháru Pirelli jede do okolí Zlína vstříc tříetapovému závodu o počtu patnácti rychlostních zkoušek o celkové vzdálenosti 254, 96 kilometrů Marcel Tuček, startující s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Cestu za udržením této skvělé příčky však nebude mít jednoduchou. Na startu totiž nebude chybět favorit Poháru Vojtěch Štajf, který bude startovat opět s vozem Subaru Impreza WRX STi Gr.N 09. Pražský jezdec se startovním číslem 34 bude chtít jistě navázat na hustopečskou rallye, kde dokázal zvítězit a získal tak deset bodů a přiblížil se k prvnímu místu v Poháru Pirelli.

Na startu však nebudou chybět ani Jiří Vacek a Robert Achs ( obaSubaru Impreza). Jmenujme take Milana Lišku, který usedne do Mitsubishi Lancer poslední evoluční řady.

Ve třídě N2 se zatím nejvíce daří Jakubcovi s Hondou Civic VTi. Svoji cestu za ziskem dalších bodů bude mít ulehčenou o absence startu Dunovského a Jindrleho.

Mezi vozy třídy A7 se v rámci pohárového závodění představí Miroslav Fišer s vozem Ford Fiesta RS a se Škodou Felicia Kit Car ve třídě A5 bude startovat  Vlastimil Hodaň, kterému v průběžném pořadí patří třetí místo se ziskem třiceti bodů.

Barum Rally patří mezi nejtěžší soutěže u nás, a tak bude správná volba pneumatik a jejich funkčnost velmi důležitá. „Materiály, směsi a inovované konstrukce asfaltových rally pneumatik Pirelli představují nejnovější technologii, která je přímo odvozena z úspěšných WRC pneumatik. Vynikají především svou odolností a dlouhým výkonem. Vzhledem k avizovanému počasí, které se ma prudce měnit, bude volba pneumatik hrát velkou roli a my věříme, že pneumatiky Pirelli na mokrou odvedou znovu skvělou práci,“  dodal Zdeněk Vacl.


Průběžné výsledky Poháru Pirelli 2009 - MMČR

1. Tuček / Marušák/Tesař – Mitsubishi Lancer  34 bodů
2. Štajf / Černoch/Ernst – Subaru Impreza WRX STi  30
4. Hodaň / Polaček – Škoda Felicia Kit Car  30
2. Jakubec / Kacerovský – Honda Civic VTi  26
5. Dunovský / Šmeidler – Honda Civic VTi  20

Vytisknout

Diskuze: Pirelli opět na Barum Czech Rally Zlín

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Spolujezdec Jana Kopeckého Petr Starý si splnil životní sen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud