Štajf popáté vítězem Poháru Pirelli

Tomáš Urban, 30. září 2009, 12:17 Google+

Nově složená posádka ve složení Vojtěch Štajf a Marcela Dolečková s vozem Subaru Impreza WRX STi Gr.N 09 zvítězila v Poháru Pirelli, který se jel v rámci SevenOaks Rally Příbram.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally příbram

rally příbram | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Vojtěch Štajf se na vedoucí příčce usadil hned od prvního měřeného úseku. Ani n a zbývajících sedmnácti RZtách nenašel přemožitele a po zásluze zvítězil. Pražskému jezdci se dařilo i v celkové klasifikaci soutěže, když obsadil čtvrté místo absolutně. “Začali jsme na RX5. Bylo by lepší jet páteční etapu vpředu na RX5tkách a vzadu na sedmičkách. Celou druhou etapu jsme absolvovali na střední směsi Kvůli Vystrkovské rychlostní zkoušce, která se jela v lese a nestačily zde tratě vyschnout jsme museli zvolit kompromis. Navíc jsme gumy nalamelovali, kvůli rychlejšímu ohřátí, což bylo určitě přínosem. Chtěli jsme jet od samého začátku rychle a získat náskok, což se nakonec povedlo. Navíc se nám dařilo I v celkové klasifikaci, kde jsme se díky čtvrtému místu posunuli v celkové klasifikaci letošního šampionátu na šesté místo.

Dařilo se rovněž Marcelu Tučkovi, který startuje s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Tučkovi příbramská soutěž pravidelně sedí a jinak tomu nebylo ani v letošním roce. Konečná dvanáctá příčka absolutně a třetí v Poháru Pirelli jest toho důkazem.

Ještě lépe si vedl Jiří Volf, který startoval s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Po úspěšné Barum Rally pokračoval ve výborném výkonu i v Příbrami a připsal si tak již podruhé osm bodů za druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli.

Cíl příbramské soutěže nespatřily nakonec dvě posádky. Robert Achs s Filipem Langerem urazili na čtvrté rychlostní zkoušce kolo a museli odstoupit. V rámci superrally nastoupili do druhé etapy, ale v rámci Poháru Pirelli nebyli klasifikováni. Smůlu měl také Milan Liška, kterého po jedenácté rychlostní zkoušce zastavila technická závada.

Úspěchu dosáhl ve třídě A5 Vladislav Bernatík. Bernatík se svým spolujezdcem Machaňem na voze Škoda Fabia dokázal porazil letošního suveréna Hodaně, který startoval se Škodou Felicia Kit Car. Bernatík získal cenné body i v celkové klasifikaci třídy A5 v rámci Mediasport MMČR v rally, kde obsadil druhé místo.

Mezi nejslabšími enky si pro vítězství dojel Jan Jakubec s vozem Honda Civic VTi.
Náročné tratě se staly osudné také pro Miroslava Fišera, kterému vypověděla službu jeho Fiesta na pátém měřeném úseku páteční etapy.


Průběžné výsledky Poháru Pirelli 2009 po Rally Příbram – MMČR

1. Štajf / Černoch/Ernst – Subaru Impreza WRX STi 50 bodů
2. Tuček / Marušák/Tesař – Mitsubishi Lancer 46
3. Hodaň / Polaček – Škoda Felicia Kit Car 48
4. Jakubec / Kacerovský – Honda Civic VTi 46
5. Achs / Langer – Subaru Impreza WRX STi 22

Vytisknout

Diskuze: Štajf popáté vítězem Poháru Pirelli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Rally Bohemia hlásí první přihlášené posádky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud