Trojan získal titul, o kterém rozhodla až poslední rychlostní zkouška poslední soutěže Mediasport MMČR v rally

Josef Janoušek, 21. října 2009, 11:35 Google+

Jiří Trojan s Evou Trojanovou na trati zkrácené Rally Bohemia 2009 V neskutečné drama se proměnil souboj o mistrovský titul ve třídě A7 v rallye. Manželé Trojanovi s vozem Renault Clio R3 Maxi týmu ČK motorsport nastupovali do poslední soutěže Mediasport MMČR v rally, kterou byla Rally Bohemia, s pětibodovou ztrátou na doposud vedoucího Jana Vaňáče, jedoucího na totožném voze, a k zisku titulu potřebovali zvítězit, v případě druhého místa pak musel Vaňáč skončit nejlépe čtvrtý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Zápletka začala už před startem, když kvůli silnému sněžení v Jizerských horách nemohly posádky absolvovat předepsané tréninkové jízdy a z harmonogramu soutěže byly vyřazeny rychlostní zkoušky na Jablonecku a Semilsku. Posádky tak absolvovali pouze šedesát kilometrů rychlostních zkoušek oproti původně dvě stě dvaceti plánovaným. Z náročné soutěže se tak rázem stal sprint, kde o výsledku rozhoduje každá chybička. Jiří Trojan začal velice dobře a první (zároveň jedinou) páteční rychlostní zkoušku vyhrál s náskokem sedmi sekund před Tomkem a dvanácti před Vaňáčem.

V sobotu byl na programu trojí průjezd RZ Vinec (délka šestnáct kilometrů) a čtyři okruhy na autodromu v Sosnové (délka pět kilometrů). Trojan zvolil při deštěm smáčeném prvním průjezdu Vincem jízdu na jistotu a prohrál s Tomkem o šestnáct sekund. Při druhém průjezdu zabral, a vrátil mu necelé čtyři vteřiny. Stejný čas při třetím průjezdu této rychlostní zkoušky by stačil na udržení kontaktu s vedoucím závodníkem. Trojan však v této vypjaté situaci chyboval a otřel své Clio lehce o svodidla a ztratil na Tomka dalších sedm sekund. Celkově ztrácel před posledním měřeným úsekem v Sosnové už dvanáct sekund, což nebylo v případě Tomkovi bezchybné jízdy možné stáhnout. Skutečné drama se ale začalo rozvíjet na třetím a čtvrtém místě. Josef Dvořák s dieselovou Fabií stáhl takřka minutovou ztrátu na Vaňáče z páteční rychlostní zkoušky způsobenou uvolněnou hadicí turbodmychadla na 2,8 sekundy. O všem měla tedy rozhodnout poslední „erzeta“, okruh na Autodromu Sosnová.

Tu Jiří Trojan absolvoval v čase tří minut a padesáti tří vteřin a nezbylo než čekat na výsledek soupeřů. Tomek, který nastoupil na start paralelní zkoušky proti Vaňáčovi chyboval ve druhé zatáčce a dělal hodiny !!! Ve výsledku ale ztratil pouze pět sekund, což mu zaručilo vítězství v soutěži. O titulu ve třídě A7 mohl tak rozhodnout již pouze Dvořák, který by musel zajet čas pod tři minuty a padesát sedm vteřin, a tím odsunout Vaňáče na čtvrté místo. Dieselová Fabie nepůsobila na trati zrovna dravě, ale čas oznámený komentátorem – tři minuty a padesát tři sekund byl jasný. Tým ČK motorsport na tribuně začal slavit!

TITUL MISTRŮ REPUBLIKY V MEDIASPORT MMČR V RALLY VE TŘÍDĚ A7 PRO ROK 2009 ZÍSKALI MANŽELÉ Jiří a Eva TROJANOVI z Katovic.

Vytisknout

Diskuze: Trojan získal titul, o kterém rozhodla až poslední rychlostní zkouška poslední soutěže Mediasport MMČR v rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally México (MEX)

Valentino Rossi hodlá jet příští rok Mexickou rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud