K favoritům Kopné se řadí Kresta, Tarabus a Štěpánek

Roman Ordelt, 11. května 2010, 14:03 Google+

Třetí podnik devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally IMPROMAT RALLYSPRINT KOPNÁ VIZOVICE nabídne velmi kvalitní startovní pole. Pořadatelům z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota se přihlásilo celkem 116 posádek ze čtyř států – České republiky, Slovenska, Polska a Rakouska. Letošní již osmnáctý ročník nejpopulárnějšího domácího rallysprintu se dále započítává do K4 Poháru České republiky, Poháru mládeže a Dámského poháru v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

K největším favoritům patří dvojnásobný vítěz Kopné Roman Kresta, který se opět představí se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem v barvách Enteria Rally Team. Čtyřiatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku pojede na voze Peugeot 207 S2000 a Rallysprint Kopná mu poslouží jako test před Rallye Český Krumlov. Se startovním číslem 1 se představí obhájce loňského prvenství na Kopné Jaromír Tarabus, který startuje s vozem Ford Fiesta S2000. Pro Tarabuse se jedná o ojedinělý start v rallysprintovém šampionátu, když letošní prioritou zůstávají starty ve velkém šampionátu. K aspirantům na čelní příčky patří rovněž Jan Štěpánek na voze Škoda Octavia WRC. Kroměřížský jezdec odstoupil při Horácké rally po havárii z prvního místa a při Rally Lužické hory obsadil druhé místo a v celkovém hodnocení rallysprintového šampionátu mu patří třetí příčka. Kartami na medailových stupních určitě zamíchá Roman Odložilík (Škoda Fabia S2000), vedoucí jezdec rallysprintového mistrovství po dvou odjetých podnicích. Zatímco v Třebíči se představil Odložilík na fabii S2000, v Hrádku nad Nisou nenašel přemožitele na voze Citroën Xsara WRC. Do role černého koně Kopné je pasován rychlý polský jezdec Grzegorz Grzyb (Škoda Fabia S2000), který v loňském roce dojel na Kopné na výborném druhém místě. Titul v rallysprintovém šampionátu obhajuje Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX), pro potečského jezdce se jedná o letošní druhý start v jednodenních rallysprintech. Začátkem dubna obsadil při Horácké rally stříbrnou příčku hned za Krestou. S vozy Škoda Fabia WRC se přihlásili Slovák Igor Drotár a želechovický Milan Pantálek. Na přední příčky v první desítce pomýšlejí Lubomír Minařík (Škoda Fabia S2000), Jan Sýkora, Jan Jelínek, Petr Trnovec, Miroslav Jakeš, Martin Bujáček, Martin Vlček (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII) nebo Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC). Bohužel na startu bude scházet Jozef Béreš jr. ze Slovenska, který se měl představit na voze Škoda Fabia S2000. Tým Styllex Motorsport start v okolí Vizovic odvolal, neboť k dispozici není fabia týmu TRT. Trojnásobný slovenský šampion se představí až na Šalgo Gemer rally v příštím týdnu.

Mezi šestnáctistovkami se řadí k favoritům Jan Dohnal (Renault Clio S1600), Antonín Novák (Citroën C2 S1600), Václav Dunovský (Suzuki Ignis S1600), Miroslav Březík (Citroën C2 R2 Max) nebo Petr Zedník (Ford Fiesta S1600).  Dramatické sportovní boje se očekávají v dalších objemových třídách. Diváci podél tratě se mohou těšit na nelítostný boj o drahocenné vteřiny na rychlostních zkouškách. Letošní Kopná nabídne i pestrý vozový park. Představí se vozy specifikace WRC, progresivní kategorie Super 2000 nebo produkční vozy. V rámci předpisů v pohárovém mistrovství pojedou i historici nebo upravené automobily ve skupině V.

Do hodnocení K4 Pohár České republiky se přihlásilo celkem 31 soutěžících. K favoritům se řadí Jiří Hendrich (Mitsubushi Lancer EVO VII), vedoucí jezdec průběžného pořadí po dvou odjetých soutěžích, dále Zdeněk Tichý a Petr Šimurda (oba Opel Kadett). Impromat Rallysprint Kopná Vizovice startuje v sobotu 15. května v 9 hodin z Masarykova náměstí ve Vizovicích, první posádka se objeví na stejném místě krátce před šestnáctou hodinou. Trať letošní Kopné měří celkem 208 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích s názvem Barák, Raková, Kameňák a Kopná v celkové délce 75 km. Další informace naleznete na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz nebo v oficiálním programu soutěže, který je k dispozici ve vybraných prodejních místech na Zlínsku.


 
Ve Vizovicích 10. května 2010                                               Roman ORDELT
                                                                                            tiskový mluvčí
                                                                              IMPROMAT Rallysprint Kopná
                                                                                              Vizovice

Vytisknout

Diskuze: K favoritům Kopné se řadí Kresta, Tarabus a Štěpánek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

RUFA Šport štartuje na Kopnej

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud