Úvodní podnik českého šampionátu v rally nabývá konkrétní podoby

Dušan Póč, 12. února 2011, 14:21 Google+

Jen pár týdnů dělí soutěžní posádky a jejich fanoušky od startu prvního podniku seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2011.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel

Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Tím se o posledním březnovém víkendu stane jubilejní třicátá Bonver Valašská rally, která odstartuje v pátek 25. března 2011 v 17:15 hodin z valašskomeziříčského náměstí. To se stane svědkem startu valašky již podesáté.

Valašská rally patří již několik let mezi nejnáročnější a současně nejkrásnější automobilové soutěže v České republice. Tradice valašské soutěže úzce souvisí mimo jiné také s popularitou rallysportu v tomto regionu jihovýchodní Moravy. Význam dává valašce účast celé české soutěžácké špičky v čele s Romanem Krestou, Pavlem Valouškem, Václavem Pechem a mnohými dalšími, start zahraničních týmů, ale i zájem významných sdělovacích prostředků a desítek tisíc diváků, kteří každoročně  na Vsetínsko zavítají nejen ze všech koutů Česka, ale i ze zahraničí. V těchto dnech nabývá třicátá Bonver Valašská rally na konkrétní podobě. Jako již tradičně ji organizátoři pod vedením Miroslava Hošáka rozdělili do dvou etap. Přičemž ta druhá polovina úvodní etapy se opět pojede za tmy, což celé soutěži přidá na atraktivitě. Předpokládáme, že posádky absolvují celkem deset rychlostních testů. Jejich celková délka se bude pohybovat kolem sto šedesáti kilometrů. Celková délka trati jubilejní Valašky se pak lehce přehoupne přes čtyři sta kilometrů a zavede posádky na silnice a cesty Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje,“ uvedl Miroslav Hošák, ředitel soutěže zatím v obecné rovině s tím, že v současné době jsou kolem trati dolaďovány poslední detaily.

Ředitelství soutěže bude podobně jako v uplynulých devíti letech situováno do valašských Athén – Valašského Meziříčí, jehož obyvatelé a představitelé vytvářejí takovému významnému automobilovému klání, jakým bezesporu Valašská rally je, důstojné reprezentativní zázemí v objektu valašskomeziříčské radnice. „Všem Valašskomeziříčanům, kteří nám fandí a pomáhají, patří naše upřímné poděkování. To platí i pro další města a obce, orgány i organizace státní správy a samosprávy, instituce i podnikatelské subjekty, bez jejichž pomoci by nebylo možné po všech stránkách náročný sportovní podnik připravit,“ vyjádřil se Hošák. Ve stejném objektu rozvine svůj pomyslný stan i tiskové středisko a dispečink rally. Vlastní soutěži bude předcházet formální a technická přejímka, která proběhne v areálu Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí – Bynině a po několikaleté odmlce rovněž shakedown.

Organizátoři dělají všechno pro to, aby se třicetiletá Valašská rally stala výkladní skříní pomyslné kroniky jedné z nejtěžších a zároveň nejkrásnějších automobilových soutěží v české kotlině. Organizátoři a pořadatelé vynakládají veškerou snahu a um ve prospěch kvality a zejména bezpečnosti nejenom soutěžních posádek, ale i diváků. U těch nejde o nic jiného, než aby měli neustále na paměti, že automobilový rallysport je sice nádherný, ale dokáže být i nesmlouvavě drsný a krutý. Zvlášť ze strany diváků při nerespektování byť jen těch nejzákladnějších bezpečnostních norem.

 

Vytisknout

Diskuze: Úvodní podnik českého šampionátu v rally nabývá konkrétní podoby

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Magalhaes, Bruno - Magalhaes, Carlos

Magalhaes pojede domácí soutěž MS v Portugalsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud