Krumlov získává konečnou tvář

Luboš Šalát, 16. března 2011, 08:07 Google+

Letošní ročník Rallye Český Krumlov, zařazené jako třetí podnik sedmidílného Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v Rally, finišuje do konečné podoby.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Asociace jezdců rally zkolaudovala tratě. Ředitel soutěže Jindřich Kunc seznámil Josefa Petáka s novými úseky zařazenými do itineráře. Obě strany si jen ujasnily umístění několika nutných retardérů na tratích rychlostních zkoušek. Ty v Českém Krumlově nikdo v minulosti ani pro jejich stavbu nebo logické umístění, nekritizoval. Poté již nic nebránilo zaslání návrhu zvláštních ustanovení 39. Rallye Český Krumlov 2011 Federaci automobilového sportu AČR a FIA ke schválení. Součástí jsou také dokumenty týkající se Mistrovství ČR v rallye historických automobilů a Rally Legend.

Vlastní soutěži, konané ve dnech 27. - 28. května, budou předcházet seznamovací jízdy. Začnou ve středu po poledni a budou pokračovat po celý čtvrtek. Po dobrých zkušenostech i kladném ohlasu jezdců na všech rychlostních zkouškách po oba dny, takže soutěžící stihnou při zvýšeném úsilí trénink třeba i jen během čtvrtka. Jiný režim bude mít samozřejmě seznámení s českobudějovickou superstage.

Navzdory tomu, že délka soutěže FIA Evropského poháru s koeficientem 5 se může vejít do tří dnů počínaje přejímkou a konče vyhlášením vítězů, vycházejí pořadatelé zkrácením programu posádkám vstříc a také přejímky a shakedown se uskuteční v pátek před vlastním startem.

Centrem rallye bude opět historické město Český Krumlov, pyšnící se příslušnosti k seznamu světového dědictví UNESCO. Tady bude umístěna startovní a cílová rampa a proběhne zde i slavnostní vyhlášení vítězů po dojezdu v sobotu večer s nejlepší atmosférou u nás. Jediné servisní parkoviště a noční přeskupení mezi etapami budou umístěny již tradičně na českobudějovickém výstavišti.

Pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motorsport nevyužili jako jiní organizátoři možnosti zřízení vzdáleného remote servisu, takže se všichni soutěžící sejdou se svými mechaniky vždy v Českých Budějovicích. Naopak využili novinky v podobě vzdálené tankovací zóny u komerční čerpací stanice. Posádky používající standardní vysokooktanový benzin tak ušetří, nebudou potřebovat mechaniky a mohou natankovat samy. Tankování vlastního závodního benzinu bude samozřejmě také možné.

Další informace budou postupně objevovat na webových stránkách www.rallyekrumlov.cz tak, aby se soutěžící i diváci měli na co těšit a mohli se na soutěž dobře připravit.

Vytisknout

Diskuze: Krumlov získává konečnou tvář

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Ogier: Šance na titul stále žije

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud