Citroen Racing Trophy po Valašce

Martina Bedrnová, 2. dubna 2011, 12:40 Google+

Valašská rally představila úspěšně Citroën DS3 R3T a jezdcům na citroënech přinesla 5 500 Euro!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Prvním závodem v kalendáři Citroën Racing Trophy CZ byla Valašská rally s centrem ve Valašském Meziříčí, která se jela ve dnech 25.-26.března 2011. K účastníkům tentokrát určitě byla přívětivá, posádky za své výsledky „inkasovaly“ celkem 5 500 Euro.

Pozornost českých fanoušků byla před startem věnována české premiéře vozu Citroën DS3 R3T. Francouzská novinka v rukou polského jezdce Jana Chmielewského obsadila v konečné klasifikaci dvoukolek čtvrté místo. Z pohledu CRT CZ ale Chmielewského "zajímala" pouze třída 5 bez vozů specifikace S1600. A v tomto výčtu byla polská posádka nejrychlejší a inkasovala maximální částku 3 000 Euro za vítězství.

Do cíle Valašské rally dorazil i druhý Citroën DS3 R3T. Polský jezdec Jaroslaw Koltun ale startoval bez nároku na finanční zisk a body do značkové trofeje. V jeho případě dovezl citroëna na šestém místě v hodnocení vozů s přední poháněnou nápravou ve třídě 5.

Mezi vozy Citroën C2 R2 MAX se od úvodních kilometrů jelo v režii Miroslava Březíka. Po první etapě měl na nejbližšího konkurenta Marcela Svačinu téměř minutový náskok. A tento odstup provázel oba jezdce i v průběhu druhého dne. Paní Štěstěna ale tentokrát nebyla Březíkovi nakloněna a v předposlední zkoušce odstoupil kvůli prasklé poloose. Pomyslným vítězem "maxů" se tak stali při premiéře s tímto vozem ve dvoudenních závodech Marcel Svačina se spolujezdcem Lukášem Zámečníkem. A při výpadku Tarabuse s Fabií R2 obsadil ve třídě 6 druhé místo, které mu zaručilo finanční prémii 1500 euro. Posledním hodnoceným jezdcem Valašské rally z pohledu CRT CZ 2011 byl polský jezdec Szymon Kornicki. Ten obsadil ve třídě 6 třetí místo a získal 1 000 Euro.

"Potvrdilo se mi, že volba Citroënu C2 R2 MAX byla správná a určitě mě nezklamala. Směr skupiny R3 by byl mnohem nákladnější. Z C2 mám velmi dobrý dojem, i když je s ní potřeba jet odlišně, než na co jsem byl zvyklý po letech v kitu. Ale postupně jsem speciál poznával a zjišťoval, že snese agresivní přístup. Za této situace fungoval ještě lépe. I když vše má své hranice a nesmí se to přehnat..." komentoval start na Valašské rally Marcel Svačina.

Stejná závada jako Březíka vyřadila Pavla Přibyla (poloosa v RZ4), problémy se servořízením zastavily dalšího nováčka v kokpitu francouzského speciálu Petra Křížka.

"Start do sezony vyzněl z pohledu promotéra Citroën Racing Trophy CZ slibně. Ze startovní rampy Valašské rally sjelo šest vozů přihlášených do Trophy, do cíle se vrátily tři. Jsem rád, že se citroëny neztratily v klasifikaci tříd 5 a 6. Navíc od Rally Český Krumlov, kde bude česká trofej pokračovat, očekávám ještě vyšší počet startujících. To je při současné situaci v českém rallysportu pozitivní zpráva," říká promotér CRT CZ 2011 Tomáš Pletka, který si při Rally Šumava odbude svoji domácí premiéru za volantem Citroënu DS3 R3T.

Novinky Citroën Racing Trophy CZ najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz.

Výsledky účastníků CRT CZ na Valašské Rally 2011 :

Posádka Umístění CRT C2 R3 Max Prémie

Svačina/ Zámečník 2. místo 1 500 Euro
Kornicki /Hundla 3. místo 1 000 Euro
Březík/ Běhula odstoupili na 9.RZ – technický problém poloosa 0
Přibyl/ Pilný odstoupili na 2.RZ – technický probém  poloosa 0
Křížek/ Beneš odstoupili po 2.RZ – technický problém servořízení 0
Celkem C2 R2 Max  2 500 Euro
  
Posádka Umístění CRT DS3 R3T Prémie
Chmielewski / Zawada 1. místo 3 000 Euro
Celkem DS3 R3T  3 000 Euro

 

Vytisknout

Diskuze: Citroen Racing Trophy po Valašce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Václav Pech jun. zahájil sezonu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud