Jan Černý startuje francouzské tažení na Rallye du Var

Petr Eliáš, 25. listopadu 2011, 22:55 Google+

Už jen hodiny zbývají do startu 57. ročníku Rallye du Var (24. – 27. listopadu 2011).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan

Černý, Jan | foto: Zeman, Ondřej

Sdílejte článek

Českým želízkem v ohni bude účastník Citroën Racing Trophy CZ Jan Černý, jenž bude pilotovat vůz Citroën DS3 R3T stáje Gekon Racing. Po seznamovacích jízdách se příbramský jezdec podělil o své pocity.
 
Proč padla volba právě na tento závod?
„Hlavním důvodem byl fakt, že je to poslední závod Citroën Racing Trophy a ve hře jsou zajímavé finanční prémie. Proto jsme se domluvili s Tomášem Pletkou a jsme tady. Navíc jsou tu nádherné tratě a každý nový závod je pro nás se spolujezdcem Pavlem Kohoutem cenná zkušenost.“

Ve Francii nejste úplným nováčkem. V minulosti jste startoval na slavné Rallye Monte Carlo, evropské Rallye Antibes, letos na Francouzské rally v Alsasku, která byla zařazena do WRC Academy?
„Francouzská rally byla svým charakterem naprosto odlišná. Místní tratě se spíše blíží Antibes, ale také to není úplně stejné. Některé pasáže mi tak připomínají hlavně Rally Monte Carlo. Tratě jsou technické, ale mnohem rychlejší než na Antibes. Asfalt je hrubý, má docela dobrou přilnavost, ale zároveň je docela rozbitý a uskákaný. Na vložkách je spousta zatáček, kde to bude náchylné k výletu z trati. V těchto pasážích očekávám možné komplikace, případně kvůli lámajícímu se asfaltu defekty. Startujeme zde poprvé, takže to určitě pro nás bude obtížný závod, ale budeme se snažit o co nejlepší výsledek.“

Pohled do startovní listiny nabízí nepřeberné množství kvalitních jezdců s dvoukolkami třídy 5, kam je zařazen i váš Citroën DS3. Na jaký výsledek pomýšlíte?
„To vůbec netuším, uvidíme po prvních kilometrech. Naší nevýhodou bude vysoké startovní číslo. V první etapě pojedeme mnohem více kilometrů za tmy než naše konkurenti. To může sehrát zásadní roli.“

Francouzská soutěž na sebe poutá pozornost kvalitní startovní listinou v čele s vítězem Britské rally Jari-Mattim Latvalou, vicemistrem SWRC Ottem Tänakem, Stéphanem Sarrazinem, vítězem letošního Monte Carla Bryanem Bouffirerem a Pierrem Campanou (vítěz dvou závodů francouzského šampionátu 2011).

Soutěž s centrem v Sainte Maxime na Francouzské riviéře odstartuje v pátek 25. listopadu krátce po poledni, celkem je závěrečný podnik francouzského šampionátu složen ze tří etap, které nabízí dvanáct rychlostních zkoušek. Délka asfaltové soutěže činí 687,88 km, v ostrém tempu účastníci absolvují 229,52 km. Vítězná posádka dorazí do cíle v neděli 27. listopadu.

Novinky Citroën Racing Trophy CZ najdete na internetových stránkách www.citroenracingtrophy.cz.

 

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý startuje francouzské tažení na Rallye du Var

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

RUFA v Sosnovej brala bronz

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud