Peugeot Delimax Total Team přežil Jänner Rallye 2012

Tomáš Urban, 10. ledna 2012, 00:19 Google+

Pilot Pavel Valoušek, navigátor Zdeněk Hrůza a speciál Peugeot 207 S2000 Evolution dojeli do cíle rakouské Jänner Rallye.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V úvodním podniku letošního českého rallye šampionátu si lví trio vyjelo šesté místo, což posádka i zbytek týmu považuje za průměrný výsledek. Lepšímu umístění bránilo nevhodné nastavení podvozku vozu a také fakt, že Pavel Valoušek usedl za volant 207 S2000 takřka po půlroční pauze. Přesto je Jänner Rally 2012 pro tým velmi poučná.

Toto byl velmi rozpačitý víkend. Alespoň z pohledu Peugeot Delimax Total Teamu určitě. Samotná Jänner Rallye i zimní podmínky, které v okolí rakouského Freistadtu panovaly, sice patří mezi oblíbené teritorium Pavla Valouška. Letos se ale na sněhu a ledu trápil a hlavně v první etapě se jenom těžko dostával do optimálního tempa. Důvod se ukázal už ve druhé etapě, kdy Pavel se Zdeňkem začali zajíždět mnohem lepší časy a postupně se prokousávali vzhůru výsledkovou listinou (z počátečního 13. místa se propracovali na konečnou 6. pozici a ve druhé etapě vyhráli 2 RZ, pozn.).

 

Ukázalo se totiž, že vedle toho, že první den se týmu příliš nedařilo trefit se do optimálního nastavení, problémy měl i samotný jezdec, který si musel po měsících pauzy znovu zvykat na ovládání speciálu 207 S2000. S každým ujetým kilometrem ale bylo vidět, že Pavel se dostává do jezdecké pohody a zrychluje, což ve finále stačilo na šesté místo se ztrátou 02:25.9 na vítěze soutěže Jana Kopeckého z týmu Škoda.

„Přestože mám rád jízdu na sněhu a auto jsme se Zdeňkem i přes složité podmínky na trati dovezli bez problémů až do cíle, je fér konstatovat, že Jänner Rally nám nevyšla úplně podle našich představ. Máme špičkové auto a zázemí na to, abychom bojovali o vítězství. To se tady v Rakousku ale nestalo. Hlavně první den jsme měli problém s nalezením optimálního nastavení a čas nám sebral i defekt pneumatiky. Vedle toho jsem i já sám na sobě cítil, že po pauze způsobené havárií na loňské Barum Rally se musím znovu sžívat s autem. To proto se mi ve druhé etapě jelo mnohem lépe – autu jsem více věřil a zkrátka mě to i více bavilo. Určitě by pomohlo, kdybychom před soutěží měli test. Ten ale nebylo možné kvůli logistickým problémům zorganizovat. Přesto bych chtěl celému týmu i jeho partnerům poděkovat za profesionální přístup, díky kterému se těším na další společné akce. Pevně věřím, že se nám povede lépe!“ hodnotí svou první soutěž sezony 2012 Pavel Valoušek. O dalším sportovním programu Peugeot Delimax Total Teamu se rozhodne v následujících dnech. Stále přitom platí, že v sezoně 2012 se tým zúčastní pouze vybraných českých a několika zahraničních podniků. Stále také platí to, že ještě v první polovině letošní sezony tým nasadí zcela novou specifikaci speciálu Peugeot 207 S2000, který bude i nadále připravovat belgická stáj Kronos.

Zajímavost ze zákulisí Peugeot Delimax Total Teamu na Jänner Rally 2012

Kontakt 17 x za sekundu!
Vzhledem k tomu, že podstatná část rychlostních zkoušek Jänner Rally 2012 se jela na sněhu a ledu, posádky nasazovaly speciální pneumatiky s hřeby. Tým Peugeot Delimax Total i v letošním roce používá produkty francouzské značky Michelin. Pavlovi se Zdeňkem aplikovali technici Michelinu hroty pomocí nastřelovací metody hned na několik směsí a variant plášťů. Při jízdě rychlostí 120 km/h se každý hrot dotkne povrchu RZ až 17-krát za sekundu…

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team přežil Jänner Rallye 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

FIA: Ex promotér North One nám nedal žádné záruky ohledně investic

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud