Rally Tríbeč 2012 se hlásí o slovo

Jiří Dokulil, 2. dubna 2012, 21:04 Google+

Přesně rok a týden po loňské obnovené premiéře město Topoľčany opět ožije ruchem motorů soutěžních vozidel. Rally Tríbeč se v roce 2011 setkala s příznivým ohlasem soutěžících, diváků i obyvatel regionu, a tak se místní pořadatelé rozhodli za podpory představitelů města Topoľčany v tradici této atraktivní motoristické akce pokračovat i letos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
chuchala, wojtek

chuchala, wojtek | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tríbečské rally patří v  kalendáři letošního Mistrovství Slovenské republiky v rally termín 25. – 26. května, který ji staví do pozice druhé soutěže sedmidílného seriálu. Organizace závodu se ujala společnost Melico, která spojila své síly s jádrem zkušených pořadatelů košické rally. Jelikož většina soutěží slovenského seriálu probíhá spíše na východě země, jedním z cílů organizátorů je i to, aby si prostřednictvím Rally Tríbeč přišli na své „rallysti“ ze západního a středního Slovenska.

Celkové schéma Rally Tríbeč se oproti loňsku výrazně nemění. Organizační výbor se přiklonil k osvědčené variantě jednodenní soutěže s přibližně jedním stem závodních kilometrů, převážně v okolí tríbečského údolí. Soutěžící ani diváci nepřijdou o úseky, které se v loňském roce setkaly s pozitivním ohlasem, včetně atraktivního kroužení v okolí topoľčanského nadjezdu.

Organizátoři očekávají účast přibližně 70 soutěžních posádek. Kromě prvoligového slovenského šampionátu v Topoľčanech změří síly i účastníci Slovenského rally poháru, který pro začínající a méně movité posádky představuje variantu levnějšího závodění na kratší trati (36 km rychlostních zkoušek). Rally Tríbeč by ráda vzbudila ohlas i mezi závodníky z ciziny, účasti z Čech a Moravy však vůbec nenahrává shodný termín s Rally Český Krumlov (příčinou byla snaha vyhnout se termínové kolizi s podnikem motokrosového mistrovství Evropy v nedalekých Velkých Uhercích). Uvidíme, jaký zájem topoľčanská soutěž vzbudí u sousedů v Polsku a hlavně v Maďarsku, kde se nachází v perspektivní pozici týden před Mecsek rally.

Bližší informace o letošním XIII. ročníku Rally Tríbeč nabízí právě zveřejněný průvodce soutěží – tzv. Rally Guide, který je k dispozici na oficiálních internetových stránkách www.rallytribec.sk. Řada informací nejen o Tríbeči, ale i o slovenském rallyovém šampionátu obecně, je pak k dispozici na webu www.rallyportal.sk.


 

Vytisknout

Diskuze: Rally Tríbeč 2012 se hlásí o slovo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Hrůza, Zdeněk

Martin Prokop dosáhnul v Portugalsku na skvělé páté místo!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud