Mirek Jakeš na Kopné vítězný

Miroslav Vebr, 16. května 2012, 22:36 Google+

Dvě sady pohárů za vítězství čekaly při slavnostním vyhlášení na závěr Autogames Rallysprintu Kopná na posádku Miroslav Jakeš – Ladislav Kučera. Kluci v náročném sprintu vybojovali body za 8. místo absolutně, ale hlavně se radovali z vítězství ve třídě 3 a juniorském poháru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úvodní dva sprinty v letošní sezoně pro Mirka Jakeše nedopadly vůbec dobře. Z výborně rozjetého sprintu na Vrchovině musel Mirek po havárii opustit absolutně 2. místo jen pár kilometrů před cílem. V Lužických horách byl pro změnu důvodem odstoupení dvojitý defekt. Proto si chtěl talentovaný jezdec spravit chuť na takřka domácím sprintu ve Slušovicích. „O Kopné se traduje, že to je jeden z nejtěžších sprintů u nás. Mě tento druh erzet, kdy se jezdí z kopce do kopce a ze zatáčky do zatáčky vyhovuje, neboť zdejší silničky jsou hodně podobné těm, co máme doma. Na soutěž se velice moc těším. Co bude rozhodovat? Hlavně neudělat chybu a druhým faktorem bude počasí. Dvacet let podle organizátorů na Kopnou nepršelo a letos dešti asi neutečeme,“ podělil se o dojmy po seznamovacích jízdách v páteční podvečer Mirek Jakeš.

Úvodní kolo rychlostních zkoušek vyšlo dvojici Jakeš – Kučera dobře. Dobře je za tři a lepší to mohlo být, kdyby Mirek neudělal drobnou jezdeckou chybu. Při průjezdu erzetou Kameňák šel Mirek o chloupek později na brzdy a drobnou krizovečku bylo vystaráno. Naštěstí to pro posádku znamenalo nepatrné zdržení. Po třech odjetých erzetách patřilo klukům průběžné 6. místo. V té chvíli byl z bojů vyřazen pro poruchu s turbem  jeden z největších Mirkových soupeřů Martin Bujáček.

„Po zastávce v servisu následovaly dvě zkoušky a my jsme dostali echo, že místy na ně již prší. Proto jsme obuli mokré pneu. Zatímco erzetu Rakovou jsme jeli za sucha, zkouška Kopná byla zcela pod vodou. Hlavně na Rakové jsme díky mokrým gumám na suchém asfaltu lehce ztratili. Náš plán byl ale jasný. Nechtěli jsme se honit s jezdci disponující technikou WRC a zaměřili jsme se hlavně na naši třídu. Tady jsme drželi vedení,“ přiblížil dění v polovině sprintu Mirek Jakeš.

Závěrečné tři zkoušky sprintu zajeli Mirek s Laďou podle slov jezdce v klidu. Nevím jak si Mirek představuje jízdu v klidu, ale čtvrtý nejrychlejší čas a za svými zády nechat vozy WRC, to chce asi pořádný doušek kávy na uklidnění. Z osmi rychlostních zkoušek byl Mirek Jakeš čtyřikrát nejrychlejší ve své třídě. Vyrovnanost v závodě jej dovedla až na samý vrchol třídy 3. Bonusem pro posádku pak bylo vítězství v juniorské kategorii. I když pro Jakeše s Kučerou byla prioritní třída, 8. místo v absolutní klasifikaci stojí rozhodně za zmínku. „Letošní Kopná byla opravdu velmi těžká. Zatímco jsme se dopoledne potili v kombinézách na sluníčku, ve zbytku dne jsme mokli v dešti. Již tak těžká soutěž byla ještě těžší. S výsledkem jsme velmi spokojeni,“ konstatoval v cíli sprintu Miroslav Jakeš.

Vytisknout

Diskuze: Mirek Jakeš na Kopné vítězný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally kopná

SRT obsadil na Kopné kompletní stupně vítězů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud