Racing21: Rallysprint Kopná s návratem k vozu kategorie Rally2

RallyZone.cz, 20. května 2021, 08:25 Google+

Po nedávném úspěšném startu v evropském šampionátu historických automobilů se jezdec Vojtěch Štajf vrací za volant vozu Polo GTI R5, který naposledy řídil před osmi měsíci na loňské Rally Pačejov. V úvodním podniku letošní Autoklub Rallysprint série v Kopné bude jeho navigátorem opět František Rajnoha.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Racing21

Racing21 | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Tým Racing21 tak odstartuje v rámci nadcházejícího 26. ročníku AUTO UH Rallysprint Kopná podle původního plánu kombinovaného programu i v domácím šampionátu jednodenních soutěží v hodnocení Poháru 2+, a to s vozem kategorie Rally2. Pro úvodní soutěž v Kopné zvolil tým osvědčený soutěžní vůz Polo GTI R5 v nejnovější technické specifikaci, kterou vůz získal během zimní přestávky. Ještě před odjezdem do místa konání soutěže absolvoval Vojtěch Štajf jednodenní test s cílem ověření provedených změn na voze a jeho celkové nastavení na tratě rychlostních zkoušek v okolí Kopné a Slušovic.

„Dnes to bylo na testu v Podmoklech mimo jiné o opětovném zvykání na naše Polo, ve které jsem dlouho neseděl, a navíc mám teď, po premiéře v historickém Kadettu, v sobě nastavený tak trochu jiný jezdecký styl. Tím druhým důvodem krátkého testu bylo ověření poměrně výrazných změn, které jsme během zimních měsíců na Polu udělali a dostali ho tak do nejnovější specifikace. Musím říci, že jsem s ovládáním vozu a jeho výkonem nadmíru spokojený, je to velký posun dopředu“ řekl krátce po testu Vojtěch Štajf a dodal: „Do Kopné tak odjíždím v pozitivní náladě. Pro Frantu Rajnohu je to vlastně domácí soutěž, ale samozřejmě musíme oba respektovat velmi silnou a početnou konkurenci startujících posádek. Mně se na moravských soutěžích sice nikdy moc nedařilo, takže tam jedu bez vnitřního tlaku, ale samozřejmě bude z naší strany snaha prosadit se s jediným Polem GTI R5 v množství startujících vozů stejné kategorie ostatních značek.“

Tým Racing21 bude i v rámci Rallysprintu Kopná pokračovat ve vývoji zmíněného vozu, který ruský jezdec Nikolaj Grjazin dovezl v polovině dubna vítězně do cíle maďarské soutěže Therwoolin Boldogkö Rally 2021.

Letošní premiérová soutěž české Autoklub Rallysprint série v Kopné nabídne ve dnech 21. - 22. května startujícím posádkám sedm rychlostních zkoušek o celkové délce téměř 70 kilometrů. Sobotní start proběhne v 9 hodin ve Slušovicích a cíl je plánován ve stejném místě před 15:30 hod.

Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 

Racing21_rallyteam 

www.racing21.cz 

Vytisknout

Diskuze: Racing21: Rallysprint Kopná s návratem k vozu kategorie Rally2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Holakovský Aleš - Vinopal Martin

Samo-rozhovor: Vše, co jste chtěli vědět o Šumavě, ale nenapadlo Vás se na to…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud