Seznam přihlášených na mikulášskou show se zaplnil

Roman Ordelt, 30. listopadu 2022, 15:33 Google+

Rozmanité a pestré startovní pole hlásí závěrečný motoristický podnik zapsaný v kalendáři Autoklubu České republiky – Síť21 Mikuláš Rally 2022. V seznamu přihlášených najdeme celkem 63 posádek. Fanoušci rallysportu se mohou těšit v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty během první prosincové soboty na 12 speciálů kategorie Rally2/R5, jeden vůz specifikace WRC, řadu dvoukolek, ale i pět historických automobilů. Přihlášeni jsou Adam Březík, Miroslav Jakeš, Ondřej Bisaha, Martin Vlček, Václav Kopáček, ale i pětinásobný mistr Slovenska Jozef Béreš jr.   

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally (CZ) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelům z Rallyklubu východní Morava v AČR, kteří převzali pořádání podniku po rodině Minaříků, se podařil i v současné nelehké době zaplnit seznam přihlášených na maximální míru. „Jsme velmi spokojeni s počtem přihlášených posádek. Jedeme týden po Pražském rallysprintu a na startu se objeví hned dvanáct „erpětek“. Máme tady kvalitní zahraniční posádky ze Slovenska v čele s Ďodi Bérešem, historicky prvním vítězem Mikuláš Rally. Přihlásilo se nám rozmanité startovní pole, což bude rozhodně zajímavé pro početné fanoušky. Těší nás, že k nám zavítají i posádky z nižších objemových tříd,“ pověděl Antonín Tlusťák, předseda organizačního výboru Síť21 Mikuláš Rally.

Se startovním číslem 1 se představí posádka Samohýl Škoda Team ve složení Adam Březík, Ondřej Krajča na voze Škoda Fabia R5, vítězové Autoklub Pohár 2+ v rámci Rallysprint série. „Adam avizoval, že závěrečný podnik sezony pojme jako show a hodlá především bavit diváky. Jako pořadatelé si přejeme více takových pilotů jako je právě Adam,“ uvedl Tlusťák. Březík má jet na šotolinovém podvozku i gumách a rád by jízdu pojal jako show pro diváky. Tímto způsobem chce poděkovat všem za letošní podporu. Po téměř půlroční pauze se vrací za volant soutěžního vozu Miroslav Jakeš, který pojede na voze Škoda Fabia Rally2 Evo se spolujezdcem Ivo Vybíralem. Loňské prvenství bude obhajovat na Slušovicku Ondřej Bisaha (Hyundai i20 R5), na start se postaví i jeho loňský největší soupeř Martin Vlček na voze Hyundai i20 N Rally2. Přihlášku dále poslali Václav Kopáček (Ford Fiesta R5), Michal Horák, Petr Kačírek, Robert Kořístka, Štěpán Zabloudil (všichni Škoda Fabia R5), Petr Trnovec, Marek Vlček (oba Škoda Fabia Rally2 Evo). Poprvé se objeví za volantem čtyřkolky osmnáctiletý Dominik Jakeš, který obsadil v letošním hodnocení značkového Opel Adam Cupu  druhé místo. Talentovaný jezdec osedlá vůz Hyundai i20 R5 ze stáje Martina Vlčka. Jediný vůz specifikace WRC Škodu Fabii prožene po slušovickém okruhu kolem dostihové dráhy a okolních kopcích zkušený Karel Trněný.

Diváckým tahákem slušovické show bude start vítěze prvního ročníku z roku 2009. Po letech zavítá na Moravu pětinásobný slovenský mistr Jozef Béreš jr. (Mitsubishi Lancer Evo IX). Od našich východních sousedů dále přijedou na rozlučku s letošní sezonou Ivan Mutňanský (Škoda Fabia Proto) a Tibor Kovács (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ve startovním poli se dále objeví i Petr Nešetřil (Porsche 997 GT3), Pavel Ševčík (Mitsubishi Lancer Evo IX), který překvapil třetím  místem absolutně na vsetínském rallysprintu nebo Milan Obadal (Ford Fiesta Rally3).

Hodně nabitá je kategorie dvoukolek, vozů s jednou poháněnou nápravou. Přihlášena je posádka Peter Surovič, Jiří Růžička z pořádajícího rallyklubu. Po pauze se vrací na soutěžní tratě René Dohnal (oba Peugeot 208 Rally4). Z plejády dalších jezdců jsou dále přihlášení Jiří Pohlídal, Radek Jatel (oba Peugeot 208 R2), Pavel Řihák (Renault Clio Rally4), Zdeněk Němec (Škoda Fabia Kit Car), Jiří Gerych, Daniel Bartúnek (oba Ford Fiesta Rally4) a další. Mezi pěticí historiků pojedou například Petr Vraj jun. (Škoda 130 LR) a Martin Kučera (BMW 318 iS). Zajímavostí je i start jedné známé tváře ze sportovního prostředí. Za volant vozu Renault Clio Sport se premiérově posadí bývalý prvoligový fotbalista Zlína, Slavie, Mladé Boleslavi a Opavy Lukáš Železník.  Někdejší kapitán Fastavu a zlínský rodák si osahal Mikuláše v loňském roce, kdy úspěšně navigoval Kryštofa Zpěváka.

Síť21 Mikuláš Rally 2022 měří při svém dvanáctém ročníku 90,29 km a obsahuje celkem 6 rychlostních zkoušek v celkové délce 24,93 km. Pojedou se na třech úsecích s názvy  Dostihovka okruh, Bernardýnská a Mikulášská. Start soutěže je v sobotu 3. prosince v 10.30 hodin ze servisní zóny na letišti Bílá Hlína, cíl na stejném místě je v 15.30 hodin, kde zároveň proběhne i předání cen pro nejlepší posádky.

Další zpravodajský servis v rámci Síť21 Mikuláš Rally 2022 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a sledujte slušovickou soutěž i na sociálních sítích facebook a instagram.

Vytisknout

Diskuze: Seznam přihlášených na mikulášskou show se zaplnil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Loňský Mikuláš: Z těsné výhry se radoval Bisaha

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud