Martin Prokop: Rally Bohemia mě připraví na další starty v S-WRC

BPA, 1. července 2010, 18:59 Google+

V rámci přípravy na letní soutěže Mistrovství světa v rally a zejména na asfaltovou Německou rally se Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem zúčastní domácí Rally Bohemia. Do sedmatřicátého ročníku populární české soutěže odstartuje posádka Czech Ford National Teamu se startovním číslem 1 a bezesporu by měla patřit k hlavním favoritům podniku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally krkonoše

rally krkonoše | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V mistrovství světa rally (S-WRC) se Martin Prokop s Janem Tománkem objevili naposledy začátkem května v Rally Nový Zéland a znovu se na start světové soutěže postaví až na konci července při Finské rally a poté o měsíc později v Německu. Aby se posádka Czech Ford National Teamu na tyto velmi důležité letní podniky náležitě připravila, zařadila do svého programu účast ve dvou českých asfaltových soutěžích, Rally Krkonoše a Rally Bohemia (2. – 4. července), a dále ji čeká ještě start v šotolinové Rally Estonia (16. – 18. července).

Na startu Rally Bohemia se sejde jak česká špička, tak mezinárodní konkurence v čele s Juhou Hänninenem jako zástupcem továrního týmu Škoda Motorsport a obhájcem loňského vítězství. Martin Prokop s Janem Tománkem do soutěže vstupují s cílem připravit se na Německou rally a rozjet se před oběma letními podniky S-WRC. Pěkné, technické tratě Rally Bohemia by Czech Ford National Teamu měly umožnit vyzkoušet vše potřebné na jeho voze Ford Fiesta S2000.

Martin Prokop bere start na Bohemii jako přípravu pro Německo



Martin Prokop, jezdec Czech Ford National Teamu: „Na Bohemce startujeme proto, že závodní tempo nelze nahradit žádnými testy, a letos to není jako loni, kdy jsem jezdil mnohonásobně víc. Na Bohemce se chceme dostat do tempa, vyzkoušet si jízdu vůči konkurenci a za maximální koncentrace tak, abychom byli dobře připravení na těžké závody S-WRC v létě. Start na Bohemce tedy slouží jako příprava na mistrovství světa.

Přesto přese všechno samozřejmě trošku cítím tlak, ať už od mých lidí, nebo od lidí kolem. Ale vím, co chci a co je důležité, a proto se nezhroutím z žádného výsledku. Jestli mi Bohemka nevyjde, tak se prostě stane, ale důležitější je, aby mi vyšlo Německo, protože S-WRC je prioritou. Když budu muset na Bohemce slevit, dobře, ale když potom dosáhnu dobrého výsledku v Německu, budu spokojený. Není to výmluva, nechci si dělat alibi, tak to prostě je.



Na Bohemku se ale moc těším. Těším se na to, že se s kluky projedu a oni mi pomůžou přichystat se na závody S-WRC. Proto mám radost, že tady na Bohemce je obrovská konkurence a že do toho budeme muset jít. To je totiž ten nejlepší prostředek, jak se dostat do tempa. Testy, které absolvujeme, jsou dobré, ale maximální rychlosti a nasazení se dosahuje až v závodě.

Konkurence se v Rally Bohemia sejde skvělá. Protože jezdím na závody českého mistrovství a chodím se dívat k trati, vím, jak kluci jedou. Vím, že jedou na hraně, že jim fungují auta, a že to nasazení je větší než kdykoli předtím. Ale to je dobře, jsem tu od toho, abych zažil tlak a připravil se na svět. Favoritem číslo jedna je určitě Juho Hänninen. Pak jsou tu Pavel Valoušek, Roman Kresta a Václav Pech, to je trio, které si to letos strašně dává. A počítat se určitě musí i s Bryanem Bouffierem, který dokáže velké věci. To je pětice jezdců, kteří budou určitě favority. “


Martin Prokop s Janem Tománkem startovali v Rally Bohemia naposledy v roce 2007 s Citroenem C2 S1600 a vybojovali tehdy třetí místo absolutně.

Rally Bohemia 2010 odstartuje v pátek 2. července v 17:05 hod superspeciálkou na Autodromu v Sosnové. Do první klasické rychlostní zkoušky odstartují jezdci v sobotu 3. července v 9:00 hod. Jména vítězů budeme znát v neděli 4. července v 16 hodin. Na posádky čeká celkem 227,56 měřených kilometrů rozdělených do 16 rychlostních zkoušek.

Foto z testů před Rally Bohemia zde.

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop: Rally Bohemia mě připraví na další starty v S-WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta, Roman

Mogul Racing Team před Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud