Valoušek a Hrůza znovu usednou do WRC

Tomáš Urban, 19. dubna 2011, 19:06 Google+

Valoušek a Hrůza znovu usednou do WRC Úřadující mistři ČR v automobilových soutěžích rozšiřují svůj sportovní program pro sezonu 2011. Vedle startů v Mediasport MMČR v Rally s Peugeotem 207 S2000 okusí dvojice Valoušek – Hrůza, v rámci udržení se v tempu, také vybrané rallysprintové soutěže a to za volantem speciálu Škoda Fabia WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally mikuláš

rally mikuláš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Čím více odjetých ostrých kilometrů, tím lepší jezdecká kondice a samozřejmě také další zábava za volantem a propagace potravinářské značky Delimax. S touto strategií vstupuje posádka Delimax Teamu do Rally Lužické hory, která už o tomto víkendu odstartuje seriál MČR ve sprintrally, tedy jednodenních soutěží. Prioritou Valouška s Hrůzou, posádky reprezentující českou potravinářskou společnost Delimax, i nadále zůstává Mezinárodní mistrovství ČR, takže v osmidílném seriálu sprintrally má zatím v plánu pět soutěží. O přípravu vozu se bude starat česká stáj Profiko Karla Trněného.

Na rychlostních zkouškách v okolí Hrádku nad Nisou se fanoušci mohou těšit nejenom na dramatické průjezdy „bokem“ ale také na nevšední design, kterým chce tým Delimax oslavit Velikonoce a příchod jara.

„Na start se speciálem WRC v rámci českého spritového mistrovství se těším, protože pro mě
i pro mého spolujezdce Zdeňka Hrůzu je to ideální příležitost k odjetí dalších ostrých kilometrů. I když samozřejmě jízdní styl s vozem WRC je díky přebytku výkonu trochu odlišný od speciálů S2000, jako trénink je i přesto ideální. Budu se snažit jet pro diváky,“ komentuje svůj návrat na

Rally Lužické Hory Pavel Valoušek. Rodák z Otrokovic v této soutěži naposled startoval v sezoně 2009 s produkčním mitsubishi. Podobné pocity má i navigátor Zdeněk Hrůza: „Velikonoce se dají strávit různě. Někdo relaxuje doma na zahradě, jiný vyráží na výlet a my budeme dělat smyky s WRC, které pro to má dostatečný výkon. Těšíme se také na nové rychlostní zkoušky. Co se týká čtení rozpisu, nebude v tom příliš rozdíl, protože WRC i S2000 mají podobnou rychlost,“ dodává Zdeněk Hrůza, který je zvědavý na to, jak se lidem bude líbit design vozu, který Delimax Team připravil speciálně pro tuto soutěž.

Thermica Rally Lužické hory je úvodním podnikem Ecosun MČR ve sprintrally. Jednodenní soutěž odstartuje v sobotu 23. dubna v 9 hodin z náměstí v Hrádku nad Nisou. Posádky absolvují osm rychlostních zkoušek, po čtyřech v každé sekci, celkem 70,50 kilometrů.

Vytisknout

Diskuze: Valoušek a Hrůza znovu usednou do WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Lužické Hory (CZE)

Do Hrádku zavítá nejkvalitnější startovní pole v historii soutěže

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud