Lapdavští budou na Kopné chybět

Ondřej Krajča, 11. května 2012, 11:08 Google+

Do sezóny 2012 vstupovali bratři Lapdavští opět s Peugeotem 207 S2000 a v plánu bylo absolvovat, co nejvíce soutěží u nás v ČR a na Slovensku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
lapdavský, lukáš

lapdavský, lukáš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

A začátek sezóny začal pro kluky na Valašské Rally, kde obasadili konečné 23. místo a ve třídě 2 jim patřilo deváté místo. Následovala kratší pauza a úvodní soutěž sprintového šampionátu, kterou byla Rally Vrchovina. Zde už to bylo lepší a v cíli třinácté místo celkově a páté ve třídě 2. Na odpočinek nebyl čas, jelikož již týden po Vrchovině započala sezóna rally i na Slovensku. Úvodní soutěž, Rally Prešov,  zvládli Lukáš s Juliusem velmi dobře a v cíli jim patřilo šesté místo absolutně a druhé ve třídě 2.

 


Na Šumavě a v Lužických horách posádka poprvé absentovala, což bylo způsobeno studijními povinnostmi u Lukáše. Každopádně posádka Deštrukprojekt Racing Teamu je přihlášena i na Rallysprint Kopná, kde se nakonec nepředstaví. Hlavím důvodem jsou díly na novou specifikaci Peugeotu, které ještě z Francie nedorazily. „Na díly na novou specifikaci čekáme v podstatě už od února. Ještě v únoru nebo březnu nám přišla odpověď, že nová specifikace bude homologována někdy v dubnu, ale nejprve jim budeme muset poslat podvozek (tlumiče), protože se auto rozšířilo na každé straně o 1 cm. Před Valašskou jsme to neřešili, protože jsme si nemohli dovolit poslat tlumiče a být v obavách jako jsme doposud. Dva týdny po Valašce jsme jeli Vrchovinu a časový prostor mezi soutěžemi byl krátký na to, aby všechno stihli v Peugeotu připravit, takže jsme ještě počkali. Týden po Vrchovině jsme startovali v Prešově a to jsme byli rozhodnutí, že tlumiče jim hned po soutěži odešleme, protože mezi Prešovem a Kopnou bylo dostatek času. Bohužel, doposud nám nepřišlo vůbec nic a náš start na Kopné musíme zrušit. Jsme z toho hodně zklamaní, protože Kopnou známe a rádi tam startujeme. Diváci dokážou vytvořit fantastickou atmosféru. Hodl, to se v rally stává a doufám, že se postavíme na start Rally Tríbeč,“ říká Lukáš Lapdavský.


Posádku Deštrukprojekt Racing Teamu tedy s největší pravděpodobností uvidíme na tratích rychlostních zkoušek „až“ na konci května při Rally Tríbeč.

Vytisknout

Diskuze: Lapdavští budou na Kopné chybět

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

dostál, jan

Dostálové míří na Kopnou

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud