Dostálové míří na Kopnou

Tomáš Urban, 11. května 2012, 10:30 Google+

Následující víkend při Rallysprintu Kopná se Honza Dostál vrátí za volant po více než roční pauze. Honza si svoji premiéru na rychlostních zkouškách odbyl již v roce 2010, kdy si od Jirky Janeckého půjčoval jeho Fabii na Pohár ČR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
dostál, jan

dostál, jan | foto: Archiv autora

Sdílejte článek

V loňském roce však Dostálům zkřížil plány na další starty Vlastimil Dědic jun., který se dohodl na spolupráci s Jirkou Janeckým a začal se stavbou špičkové Fabie, která tak nebyla k dispozici. Nakonec na začátku tohoto roku Honza Dostál se svým otcem Zdeňkem rozhodli pokračovat již s vlastním vozem a pořídili Škodu Felicii od Gešvinderů, o kterou se budou starat s technickou podporou VD Rally Teamu.
 
Po testování vozu na Chodovci a zkušebním testu v Milovicích se tým vydává k prvnímu letošnímu závodu. Tím bude právě Rallysprint Kopná. Mechanici u Felicie řešili problémy s brzdami a převodovkou, což se snad před startem podařilo odstranit. Poslední neznámou byl Honzův spolujezdec. Nakonec si vedle mladíka sedne jeho otec Zdeněk.

„Docela z toho mám obavy, do čeho jsem se to ještě pustil. Už test v Milovicích naznačil ( lehký výlet mimo trať ), že počítat se musí se vším. Proto mě docela mrzí, že zatím žádný výrobce nenabízí nehořlavé pleny s FIA homologací, které by se určitě hodily,“ uvedl s úsměvem Zdeněk Dostál.

„Na Kopnou si jedu především zvykat na auto. První svezení to byl jen boj mezi mnou a převodovkou. Na spolupráci s otcem, který stojí za mým závoděním, za což mu patří velké poděkování jsem velmi zvědavý. Protože jsou taťkovi rally zkušenosti značně vousaté, bude zajimavé sledovat zda zvládne zkombinovat modleni se, čteni not a krocení mě za volantem,“ uvedl Honza Dostál.

„Je to všechno trochu narychlo. Na můj zvyk řešíme moc věcí těsně před startem, které měly být už dávno hotové. Zdá se ale, že vše stihneme včas. Bude to hlavně o sbírání zkušeností nejen pro Honzu a Zdeňka, ale také pro náš tým, což využijeme v dalších startech ať už s Felicií nebo Fabií,“ uvedl za VD Rally Team Vlastimil Dědic jun.

Vytisknout

Diskuze: Dostálové míří na Kopnou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally vrchovina

RUFA Šport na Kopnej s Kostkom a C4 WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud