Barumka odkrývá skladbu rychlostních zkoušek

Roman Ordelt, 4. července 2022, 14:51 Google+

Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín se pojede opět na sklonku prázdnin v termínu 26. - 28. srpna 2022. Barumku každoročně sledují ve Zlínském kraji desetitisíce fanoušků, což zařazuje zlínskou rally do pozice jednoho z nejvíce navštívených sportovních podniků na území České republiky. I v letošním roce se čeká v rámci FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) kvalitní podívaná. Barumka se pojede zároveň jako podnik Mistrovství České republiky v rally 2022 (MČR). Od letošní sezony přechází evropský šampionát pod nového promotéra společnost WRC Promoter GmbH se sídlem v německém Mnichově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Centrum soutěže bude soustředěno v krajském městě Zlín. Startu soutěže předchází technická přejímka konaná ve čtvrtek 25. srpna v odpoledních hodinách v Otrokovicích. V pátek 26. srpna proběhne v dopoledních hodinách v blízkosti servisní zóny kvalifikace a testovací RZ Žlutava na úseku z Otrokovic do Bělova. Slavnostní start se uskuteční od 16 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, samotná rally odstartuje večerní diváckou Super RZ v ulicích Zlína, po které následují dvě etapy. Celá rally měří 624,21 km a obsahuje 13 rychlostních zkoušek v celkové délce 202,51 km na sedmi úsecích s asfaltovým povrchem. Nejdelším a nejnáročnějším rychlostním testem v itineráři letošní barumky bude v první etapě rychlostní zkouška s názvem Držková, která měří celkem 24,32 km!

Zlínská rally tradičně odstartuje do ostrého tempa v pátečním večeru okruhovou Super rychlostní zkouškou v ulicích krajského města. První vůz se objeví na trati již ve 20:45 hodin, poté posádky odevzdají soutěžní vozy do uzavřeného parkoviště pod Obchodním domem ve Zlíně. První etapa startuje ze stejného místa v sobotu 27. srpna v 8:03 hodin, po patnáctiminutovém ranním servisu čeká na startovní pole porce tři rychlostních zkoušek v pořadí Březová (délka 12,73 km), Držková (24,32 km) a Semetín (11,51 km), které absolvují dvakrát a budou rozdělené půlhodinovým odpoledním servisem. Sobotní den uzavře večerní servis v délce 45 minut a poté soutěžní vozy přenocují v uzavřeném parkovišti ve Zlíně.

Druhá etapa proběhne v neděli 28. srpna a startuje pod zlínským Velkým kinem v 7:34 hodin. Posádky zamíří k rannímu servisu do Otrokovic a poté najdeme v itineráři soutěže rychlostní zkoušku Bunč (délka 15,20 km) a legendární úseky Maják (13,20 km) a Pindula (19,54 km).  Další  porce šesti měřených úseků bude oddělena poledním třicetiminutovým servisem.  „Připravili jsme obtížné rychlostní zkoušky, které prověří připravenost posádek a vozů. Soutěži určitě nebude scházet náboj a obtížný charakter jednotlivých rychlostních zkoušek. Diváci se mají opět na co těšit,“ pověděl Ing. Jan Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín. V cíli soutěže se objeví první vůz před zlínskou radnicí v 17:03 hodin, na stejném místě proběhne i vyhlášení a rozdílení cen 17:15 hodin.

Další informace naleznete na www.czechrally.com a nezapomeňte barumku sledovat také na sociálních sítích, oficiálních profilech facebooku, instagramu a twitteru.

Vytisknout

Diskuze: Barumka odkrývá skladbu rychlostních zkoušek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

BOHEMIA RALLY MLADÁ BOLESLAV STARTUJE UŽ TENTO TÝDEN

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud