Shakedown z Pohořelic do Komárova

Roman Ordelt, 5. srpna 2012, 22:00 Google+

Úvodní příležitost pro fanoušky vidět v akci soutěžní vozy Barum Czech Rally Zlín ještě před slavnostním startem bude testovací rychlostní zkouška. Letošní shakedown se uskuteční v pátek 31. srpna v dopoledních hodinách na klasickém úseku z Pohořelic do Komárova a bude předehrou k třídenní rally, která přiláká k účasti opět kvalitní startovní pole.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 

 

 

 

 

„Shakedown je divácky velmi oblíbený. V letošním roce je umístěn do Pohořelic i vzhledem k atraktivnímu diváckému místu na návsi. Každoročně zde zavítá spousta fanoušků, kteří mohou své oblíbence vidět několikrát na trati a   zároveň testovací erzeta se nachází blízko servisní zóny v Otrokovicích,“ uvedl Ing. Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín. Soutěžní týmy mají poslední možnost vyzkoušet si závodní vozy na uzavřené trati rychlostní zkoušky pár hodin před ostrým startem. Pořadatelé připravili letos klasický asfaltový úsek barumky mezi obcemi Pohořelice a Komárov. Testovací rychlostní zkouška měří 4,51 km a proběhne v časovém rozpětí od 8 do 13 hodin. Trať shakedownu částečně využívá úsek, který se pojede v protisměru během nedělní etapy v rámci legendární rychlostní zkoušky Maják. Zhruba 150 metrů po startu najdeme atraktivní divácké místo na návsi uprostřed obce Pohořelice se známým vracákem. Úsek pokračuje technickým úsekem mezi domy, vozy vjedou i na betonové panely a přes obtížnou hranu se vrátí zpět na okresní vozovku. Soutěžní posádky dále prověří série náročných serpentin kolem statku Leopoldov a několik vracáků v  lesním úseku u rekreačního střediska Hájenka. Letmý cíl je umístěn v úseku „u křížku“ před obcí Komárov. „I když testovací erzeta není pro startovní pole povinná, každoročně zde jede téměř kompletní špička. Převážně zahraniční posádky vítají možnost vyzkoušet si těsně před ostrým startem nastavení vozu a zároveň naposledy otestovat auto,“ upřesnil Regner. Vzhledem k velkému zájmu diváků pořadatelé ve spolupráci s dopravní policií zjednosměrní provoz z křižovatky od Kvítkovic, přístup od Napajedel bude veden jako slepá ulice, obousměrný provoz bude veden pouze od obce Oldřichovice.



Podrobnější informace o parkovacích možnostech a příjezdech naleznete v dalších týdnech na webové stránce soutěže. „Bezpečnostní opatření na trati testovací zkoušky budou stejná jako na rychlostní zkoušce při rally. Zároveň vyzýváme všechny diváky, aby dodržovali pravidla bezpečného sledování průjezdu soutěžních vozidel,“ uzavřel Jan Regner, hlavní činovník pro bezpečnost Barum Czech Rally Zlín.  Vstup na shakedown bude pro diváky zpoplatněn jednorázovým vstupem v částce 80 korun nebo visačkou s názvem volný vstup.

 

Vytisknout

Diskuze: Shakedown z Pohořelic do Komárova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ford

Wilson: Rally jsme prohráli hned na startu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud