Honza Černý si postavil Fabii S2000

Petr Eliáš, 19. prosince 2012, 21:37 Google+

Novým vozem týmu Černý Racing bude pro rok 2013 Škoda Fabia S2000 s níž chce Černý – Kohout bojovat v mistrovství Evropy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan

Černý, Jan | foto: Hladík, Stanislav

Sdílejte článek

Honza Černý dnes nedaleko Příbrami odjel první kilometry ve Škodě Fabia S2000 s níž vstoupí do prvního závodu sezony 2013, jímž bude rakouská Jänner Rally. Tato soutěž na sněhovém povrchu je zařazená do seriálu FIA mistrovství Evropy a právě zde se v příštím roce chtějí mistři Evropy kategorie 2WD, Jan Černý s Pavlem Kohoutem utkat se soupeři. „Už ke konci uplynulé sezóny jsme se rozhodovali kam dál a pořízení vlastního vozu v podobě Škody Fabia S2000 se nám jevilo aktuálně jako nejlepší možnost. Rád bych pokračoval v mistrovství Evropy a k tomu přidal několik startů v České republice, ale vše je závislé na tom, jaký rozpočet se nám podaří sestavit,“ sděluje plány na příští sezonu Jan Černý.

Matně černá Škoda Fabia S2000 se představila novinářům a partnerům týmu na krátkém předsezónním testu, kde se s vozem seznamovala jak posádka týmu Černý Racing, tak i mechanici, i když o nich se dá říci, že už auto znají do posledního šroubku. „Zakoupili jsme ze Škody Motorsport auto, se kterým letos Juho Hänninen odstartoval na Rally San Remo, a jehož vnitřnosti naši mechanici přímo v Mladé Boleslavi přeskládali do nové karoserie. Chci poděkovat lidem ze Škody Motorsport za přístup, který k nám měli. Během pár dní jsme celé auto rozebrali a znovu do posledního detailu poskládali. Byla to velká škola pro celý tým i pro mě samotného, protože díky tomu, že jsem se mohl stavby auta přímo účastnit, teď mám o autě mnohem lepší přehled,“ dodává k přestavbě vozu Honza Černý.



První dojmy z jízdy se speciálem Škoda Fabia S2000 byly skvělé. I přesto, že v okolí Příbrami nepanovaly v době testu ideální zimní podmínky, vyzkoušel si Honza Černý jízdu na pneumatikách s hroty. „I při Jänner Rally pojedeme nejspíš některé úseky na asfaltu s pneumatikami s hroty a potřeboval jsem si vyzkoušet funkčnost auta. To se řídí naprosto výtečně, jen jsem si chvíli zvykal na atmosférický motor, který se musí mnohem více vytáčet. Z jízdy mám velmi dobrý pocit. Do prvních soutěží ale musíme nastoupit s pokorou, protože přeci jen jedeme s pro nás novým autem. Nemůžu se ale už dočkat, až odstartujeme,“ říká Honza Černý.

Tým Černý Racing děkuje všem partnerům za podporu v uplynulé sezoně a všem, včetně fanoušků motoristického sportu, přeje klidné prožití vánočních svátků, vše nejlepší v novém roce a na shledanou na lednové Jänner Rally.

 
Vytisknout

Diskuze: Honza Černý si postavil Fabii S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

Rally v motokárovej hale ? RUFA Šport to dokázal.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud