První mistrovské body se budou rozdávat ve Slavonicích

Karel Špaček, 20. března 2013, 22:00 Google+

Již v minulém roce našla úvodní sprintrally mistrovské sezóny své útulné zázemí v překrásných jihočeských Slavonicích. Loňský ročník Rally Vrchovina se vyvaroval větších potíží a také letos by její organizátoři rádi vydrželi na této pohodové vlně. Kladou proto ještě větší důraz na bezpečnost tratí i kvalitní informovanost diváků než v minulých letech. Informace o blížící se soutěži, konané v termínu 5. – 6. 4. 2013, se už průběžně objevují na internetových stránkách www.rallyvrchovina.cz.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vrchovina (CZE)

Rally Vrchovina (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Za pár týdnů přivítá překrásná krajina České Kanady účastníky zajímavého českého národního šampionátu ve sprintrally i fanoušky tohoto atraktivního sportu. Už v minulém roce se krátkodobé sepětí rychlých vozů a milé přírody osvědčilo a mnoha novým návštěvníkům předvedlo Českou Kanadu jako krásný kraj vhodný pro následné turistické výlety. Připomeňme, že v loňském roce sjela ze startovní rampy Rally Vrchovina téměř stovka vozů, no a rychle se plnící seznam došlých přihlášek naznačuje, že toto číslo by mohlo být letos možná dokonce překonáno. O rallysport je ohromný zájem i přes nešťastné události, které se přihodily na některých soutěžích loni, a tak se můžeme těšit na atraktivní podívanou i tentokrát.

Uzávěrka přihlášek je letos stanovena na 29. březen, ale už v tuto chvíli je ohlášeno přes čtyřicet posádek a jejich rychlých vozů s pohonem dvou či všech čtyř kol. Loňský vítěz Rally Vrchovina Tomáš Kostka svůj titul zřejmě obhajovat nebude a ani ve Slavonicích jej pravděpodobně neuvidíme, na seznamu přihlášených ale již v tuto chvíli figuruje loni stříbrná sympatická posádka Jan Sýkora – Martina Škardová. Ti loni uspěli s vozem Mitsubishi Lancer, letos ale chystají překvapení a značku svého vozu pro Rally Vrchovina doposud tají. Na seznamu dosud přihlášených je i několik zahraničních jezdců a i dlouhá řada starších škodovek „zadokolek“ v čele s Petrem Šimurdou. Ani o kontrolované krásné smyky tak rozhodně nebude nouze.

„Musím přiznat, že letos je vše před soutěží složitější než kdy předtím,“ říká předseda organizačního výboru Petr Tušer. „Loňské nehody, které se v českém rallysportu přihodily, probudily v lidech nedůvěru vůči celému tomuto krásnému odvětví a my měli mnohem větší komplikace s výběrem tratí a jejich schvalováním na některých obcích a institucích. O to víc si vážíme všech, kteří ví, že jsme je dosud nikdy nezklamali a kteří nám i proto povolili spolupořádat náš sportovní podnik i na svém území. Naše pozice byla složitější i proto, že naše Rally Vrchovina bude letos první soutěží v ČR, kde se pojede o mistrovské body – no a protože se oproti zvyklostem poněkud opozdily propozice i pokyny od Svazu rally, měli jsme na všechno opravdu málo času. Nicméně na poslední chvíli jsme vše zvládli a poté, co slezl sníh, bylo možné nechat prověřit i naši trať od asociace jezdců. Teď už nám sníh sice zase napadl a trochu nám to opět komplikuje, ale můžeme konstatovat, že před několika dny nám byly všechny důležité dokumenty schváleny a my se můžeme naplno věnovat přímé organizaci naší soutěže,“ s úlevou vysvětluje Tušer.

Blížící se start přidává také starosti ředitelce soutěže Petře Jurové, ta přesto neztrácí dobrou náladu: „Těší nás, že na nás nezanevřeli ani jezdci a denně nám přibývají jejich přihlášky. Moc se těšíme i na fanoušky, bez kterých by automobilové soutěže nebyly tím sportem, jakým jsou. Samozřejmě jsme věnovali velké úsilí zejména vytyčení bezpečnostních zón, abychom pomohli divákům vyhnout se nebezpečným místům. Věříme, že si k nám lidé najdou cestu, přijdou pozdravit jezdce na slavnostní rampu či do jindřichohradecké servisní zóny - no a v neposlední řadě, že u nás najdou také atraktivní místa k sledování sportovních výkonů přímo na trati.“ Zopakujme ještě, že letošní Rally Vrchovina proběhne ve Slavonicích 5. – 6. 4. 2013, přičemž uzávěrka přihlášek je určena na 29. březen.

Vytisknout

Diskuze: První mistrovské body se budou rozdávat ve Slavonicích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally madeira

Citroën uvažuje o angažování Krise Meekea

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud