Štajf vyrazí do Rallye Český Krumlov v rytmu Rockstar

Karel Špaček, 24. května 2013, 10:10 Google+

Velmi vydařený vstup do domácí sezóny se u Subaru Czech Duck Racing Teamu odrazil, kromě dobré nálady osazenstva, také ve zvýšené důvěře partnerů. Na jihočeské soutěži se poprvé letos objeví v týmovém zázemí hned trojice ´ostrých´ vozů Subaru Impreza WRX STI. Vítězná posádka třídy 3 z klatovské rally, Vojtěch Štajf – František Rajnoha, navíc pojede s podporou nového partnera, energetického nápoje Rockstar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Štajf, Vojtěch

Štajf, Vojtěch | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Prvenství ve třídě na prvních dvou soutěžích domácí sezóny notně povzbudilo celou sestavu Subaru Czech Duck Racing Teamu. Na nadcházející Rallye Český Krumlov se objeví hned se třemi vozy, když Vojtěcha Štajfa a Františka Rajnohu doplní také posádky Milan Sameš – Otto Slezák a Petr Kačírek – Bohumil Černoch. Pro Petra Kačírka to bude návrat na soutěžní tratě po několika týdnech, které vyplnil úspěšnými starty na okruzích a ve kterých mu týmoví mechanici znovu skládali hatchback poškozený při rakouské Jänner Rallye. Naopak Vojtěch Štajf už má za sebou hned dvě zdárně zvládnuté dubnové soutěže a před jihočeskou soutěží je proto v dobré formě: „Na českokrumlovskou soutěž se tradičně těšíme, vždy tady panuje skvělá atmosféra. Letos je hodně znát, že pořadatelé se snažili hodně vyjít vstříc obcím i všem, kdož volali po zpomalení tratí. Přibylo totiž hodně pro nás jezdce nepopulárních retardérů, místy to spíš než soutěžní trať připomíná jízdu zručnosti, ale musíme se se změnami rytmu nějak popasovat. Jako protikatovací zábrany jsou použity balíky slámy, které jsou v některých místech až příliš vystrčeny do vozovky, no ale doufejme, že všechny tyto prvky nebudou v součtu kontraproduktivní.

Po loňské smůle s defekty si budeme dávat větší pozor na rozbité části rychlostních zkoušek, ale věříme, že nám porci štěstí i energie přinese náš nový týmový partner. Pojedeme totiž s podporou známé značky Rockstar Energy Drink, čehož si moc vážíme, samozřejmě je to pro nás i nová výzva. Po vítězství na Šumavě bychom rádi opět bojovali o nejvyšší příčky v naší třídě 3, přehlížet ale pochopitelně nebudeme ani absolutní pořadí. A to přesto, že drahé speciály Super 2000 jsou nad síly naší techniky a bojovat s nimi půjde jen obtížně.

Oproti klatovskému podniku máme na voze o něco vyšší startovní číslo, to je ale dáno i Evropským pohárem, do kterého je jihočeská soutěž zařazena. Mezinárodní federace FIA totiž ušila hodně horkou jehlou nový předpis týkající se pneumatik, no a díky němu pojedou před námi i některé výkonnostně slabší vozy, usilující o body do EP. Víc než vyšší startovní číslo mne však mrzí ona skutečnost, že funkcionáři federace vymýšlejí zbytečné komplikace a tak trochu závodníkům házejí další klacky pod nohy. Nezbývá než věřit, že se situace brzy zlepší, my si v Českém Krumlově kazit náladu určitě nenecháme a budeme se soustředit v první řadě na vlastní výkon a na boj o body v národním šampionátu.“

Vytisknout

Diskuze: Štajf vyrazí do Rallye Český Krumlov v rytmu Rockstar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Block, Ken

Block o rally: Je moc komplikovaná a zdlouhavá

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud