Mistrovský titul Václav Pech jun. oslaví v Sosnové

Romana Hájková, 21. listopadu 2013, 20:14 Google+

Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem završili letošní sezonu ziskem absolutního titulu mistrů ČR v rallye na voze Mini John Cooper Works S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Letošní sezona Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se u EuroOil – invelt teamu nesla v duchu vlastních úprav jejich vozu MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, s nímž posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel jela již druhou kompletní sezonu. Prakticky před každým závodem plzeňský team usilovně testoval, ladil nastavení a snažil se najít rezervy vozu tak, aby byl připravený rovnocenně bojovat na všech soutěžích MMČR. Zde se jako největší soupeř jasně ukázal tovární team automobilky Škoda s jezdcem Janem Kopeckým, kterému ale Pech s Uhlem dokázali velmi zdatně sekundovat. „Jsem nesmírně rád, že se nám po loňské, ne úplně povedené sezoně, podařilo dostat auto do konkurenceschopného stavu a hlavně dál, než čeho dosáhl specializovaný anglický úpravce Prodrive. Byla to mravenčí práce celého teamu, a i externích spolupracovníků. Všem velmi děkuji, protože jen díky tomu jsme mohli rovnocenně soupeřit o nejvyšší příčku,“ říká spokojený Václav Pech jun.



Modrobílé MINI EuroOil – invelt teamu v letošním roce stálo dvakrát na nejvyšším ze stupňů vítězů při Rallye Šumava a Rallye Český Krumlov. Třikrát obsadilo druhé místo na Rallye Hustopeče, Rallye Bohemia a také při mistrovství Evropy na konkurencí nabité Barum Rallye. Z rakouské Jänner Rallye si team přivezl velmi cenné body za čtvrté místo, což v konečném součtu znamenalo, že v roce 2013 se stali absolutními mistry Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Tímto titulem se plzeňská dvojice může pyšnit za svoji kariéru celkem po šesté a řadí se tak k nejúspěšnějším soutěžním jezdcům historie české rallye.

Václav Pech jun. přijede titul mistra ČR v rallye oslavit o tomto víkendu na tradiční Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy, kde už mnohokrát celkově zvítězil, včetně nezapomenutelného duelu v roce 2009 s devítinásobným mistrem světa Sebastienem Loebem. „V Sosnové a na prosincovém Pražském rallysprintu pojedeme s vozem přestavěným do kategorie WRC a moc se na tento zážitek těším. Motor má totiž u této specifikace sací otvor (tzv. restriktor) o 3 mm větší než můžeme používat v mistrovství a tudíž i podstatně větší výkon a tomu odpovídající svezení,“ těší se Václav Pech.








Letos bude v Sosnové při Setkání mistrů opravdu velká konkurence a EuroOil – invelt team srdečně zve na tuto show všechny své fanoušky a příznivce motorismu, kdy v sobotu 23.11. budou tréninkové jízdy a 24.11. vlastní závod (viz. www.rallycross-sosnova.cz).



Vytisknout

Diskuze: Mistrovský titul Václav Pech jun. oslaví v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Duval, Francois

Francois Duval je připraven pomoci Citroënu, má ale podmínky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud