Francois Duval je připraven pomoci Citroënu, má ale podmínky

iM2, 21. listopadu 2013, 18:36 Google+

33 letý jezdec se ozval s nabídkou pomoci továrnímu týmu Citroën.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Duval, Francois

Duval, Francois | foto: www.fduval.com

Sdílejte článek

Citroënu se nepodařilo přesvědčit Thieryho Neuvillea k návratu do týmu. Jiný Belgičan, Francois Duval, se týmu naopak přímo nabízí. Celý příběh začal na jaře, kdy po vítězství v historické Legend Boucles de Spa šéf týmu Citroën prohlásil, že pokud má Francois stále dostečnou motivaci, tak by uvažoval o jeho angažmá pro Německou rally. V reakci na 'hozenou rukavici' Duval odjel Rallye de Wallonie s Mini WRC. Nabídka ale nepřišla...

A tak se teď ozval sám. Jediný vítěz soutěže WRC (Austrálie 2005, Citroën Xsara WRC), který pochází z Belgie, však jel naposledy ve WRC v roce 2010 v Německu. "Už nestojím o jednu soutěž, byl jsem dlouho pryč a také neznám nová auta. I proto jsem letos netrval na jednorázovém návratu v Německu, přetím jsem jel s Mini a to už není na nejvyšší úrovni. A navíc jsem nedostal žádnou opravdovou nabídku od Citroënu," říká bývalý tovární jezdec Fordu a Citroënu.

Citroën momentálně čelí složité otázce - najít odpovídajícího jezdce, který dokáže vyzvat Sébastiena Ogiera ve Volkswagenu Polo R WRC roce 2014. Jezdec pocházející z Cul-des-Sarts se nabízí, ale má podmínky: "Pokud bych měl pořádný program soutěží a testoval - to neznamená dvě soutěže za rok, chtěl bych status továrního jezdce a plat. Musel bych totiž za sebe sehnat náhradu na práci do garáže u táty, kde teď pracuji. Chtělo by to také dobrého spolujezdce, ale, pokud se nemýlím, Daniel Elena je volný ne?"

Nepochybuje ale přeci jenom jezdec o své rychlosti? Podle něj by pro něj byl hlavním handicapem čas, který byl mimo závodní vůz: "Neznalost tratí by byla problém a také bych si musel znovu zvyknout na rozpis. Potřebujete čas na to si zvyknout."

S 84 světovými starty, 14 podii a 1 jedním vítězstvím by měl 'Dudu' na svém kontě více zkušeností, než někteří jezdci ze seznamu Citroënu: "Pokud by měl Yves [Matton] zájem, tak já mám stále stejné telefonní číslo. Slibuji Vám, že bych mu telefon určitě vzal, pokud by volal s nějakou dobrou nabídkou. Jsem připraven absolvovat test s Citroënem DS3 WRC, abych prokázal, co ve mě ještě je. Jisté je, že jsem motivovaný. Další otázkou také je, jestli Citroën v rally ještě bude."

Vytisknout

Diskuze: Francois Duval je připraven pomoci Citroënu, má ale podmínky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Míří Kubica pro příští rok do M-Sportu?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud