Duval v Belgii s Mini JCW WRC: Pokud nevyjde Citroën, Mini je také možnost

iM2, 12. března 2013, 13:37 Google+

Po vítězství Francoise Duvala na Legend Boucles de Spa se zrodila myšlenka na jeho návrat do WRC. Tento projekt začíná dostávat konkrétní tvary.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Duval, Francois

Duval, Francois | foto: www.fduval.com

Sdílejte článek

Na konci dubna je v Belgickém šampionátu na programu Rallye de Wallonie, kterou Francois Duval v předešlých 4 letech vždy vyhrál (s vozem Toyota Corolla WRC). V letošním roce by se však měl později objevit za volantem Citroënu DS3 WRC, alespoň to řekl Yves Matton.

Aby Belgičan získal zkušenosti se současnými vozy WRC, tak plánuje startovat na Rallye de Wallonie s Mini John Cooper Works WRC poslední specifikace. O vůz se bude starat belgický tým First (ten už připravuje vůz bohatému Korzičanovi Francoisi Padronovi). 

"S potěšením mohou oznámit, že jsme mohli pořadatelům soutěže pozitivně odpovědět na jejich snahu o co největší počet bývalých vítězů soutěže na startu jubilejního 30. ročníku rally, i my pojedeme. Rozpočet sice zatím nemáme kompletní, ale můžeme se spolehnout na podporu značky Gordon. Organizátoři se opravu snaží. 

Teď je to na mě a mém týmu First (s představiteli Andrém Leyhem a Willym Collignonem), s jejich podporou jsem již jel Rally Condroz v roce 2006 s Fabii WRC (v sezoně 2006 startoval i v MS s Fabii WRC právě s tímto týmem, pozn. red.). Myslím, že to zvládneme...," říká bývalý tovární jezdec Fordu a Citroënu v MS.

Se starty s Mini JCW WRC pomůže společnost Gordon

Dále vysvětluje volbu vozu: "Nepojedu s vozem C4 WRC. Mým hlavním cílem není se poměřovat s Freddym Loixem, který má k dispozici 2,0l Ford Focus RS WRC. Na této soutěži si chci hlavně vyzkoušet, jak se jezdí s novými WRC s motorem 1,6l a turbem. Samozřejmě, že tak činím s výhledem na Rally Deutschland. Před startem soutěže mě čeká dvoudenní test."

Možnost návratu do MS po třech letech, kdy zde nestartoval, Duvala motivuje: "Máme stále velkou touhu. Už jsem zhubl 2,5 kila. Ale stále to není dost, nechci však hubnout tak, že přestanu jíst uplně. Hubnu sportem a teď o víkendu jsem se zúčastnil závodu motokár. Znovu jsem se dostal do závodního rytmu."

Duval platí za specialistu na asfalty, zde v Německu s Focusem RS WRC

Start v Německu, které se jede na konci srpna, však zatím stále není vůbec jistý: "Chci znovu zavolat Yvesu Mattonovi, až se vrátí z Mexika. On přišel s myšlenkou, že bych mohl jet s vozem DS3 WRC. Musel bych si ale zajistit alespoň část rozpočtu. Na tom pracuji. Pokud by to nevyšlo u Citroënu, tak Mini by mohla být také šance. Jsem velmi motivovaný."

Vytisknout

Diskuze: Duval v Belgii s Mini JCW WRC: Pokud nevyjde Citroën, Mini je také možnost

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Orsák, Jaroslav

Tým Orsák Rallysport bude na českých tratích zastupovat Kořístka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud