Míří Kubica pro příští rok do M-Sportu?

iM2, 21. listopadu 2013, 18:24 Google+

Podle informací francouzského serveru AUTOhebdo bude Robert Kubica i před sezonou WRC roku 2014 vybírat mezi Citroënem a M-Sportem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Na podzim roku 2012 Robert Kubica hodně dlouho vybíral mezi nabídkami M-Sportu a Citroën Racingu týkajících se sezony 2013. O jedenáct měsíců později je Polák dle Francouzů opět ve stejné situaci a vybírá mezi Fiestou RS WRC a Citroënem DS3 WRC. Dle jejich zdrojů se měl totiž Malcolm Wilson dotazovat na FIA na možnost povolení přestavby Fiesty tak, aby bylo možno řadit pod volantem.

Jen dodejme, že Robert Kubica o uplynulém víkendu poprvé zkusil aktuální vůz specifikace WRC v ostré soutěži, doposud totiž závodil pouze se staršími speciály kategorie WRC - Subaru a Citroën. Polák by se také právě v těchto chvílích měl rozhodovat, co bude v příští sezoně dělat. Další variantou jsou pro Kubicu okruhy. I zde mohou sloužit oba zájemci o jeho služby - Citroën jde se svým C-Elysée do WTCC a M-Sport vyvíjí Bentley Continental GT3, navíc si prý Robert velmi rozumí s Christianem Lorriauxem, který stojí za vývojem Fiesty (dříve i Focusu) RS WRC a také Bentley.

Polák také dodal, že to, co se stalo ve Walesu, jeho rozhodnutí o budoucnosti nijak neovlivní: "To, co se stalo ve Walesu, je smůla, ale nic to nemění. Celý rok jsem si nedávál žádné cíle, do Walesu jsem dojel s cílem odjet co nejvíc kilometrů. A ujel jsem asi tak nejmíň kilometrů, co jsem kdy v mé rally kariéře ujel."

Vytisknout

Diskuze: Míří Kubica pro příští rok do M-Sportu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry

Neuville a jeho první den v Hyundai Motorsport

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud