Barumka zveřejnila zvláštní ustanovení

Roman Ordelt, 1. července 2015, 08:11 Google+

Vrchol české rallyové sezony v podobě Barum Czech Rally Zlín již hlasitě klepe na dveře, neboť za pouhé dva měsíce odstartuje pětačtyřicátý ročník. Organizátoři zlínské rally zveřejnili poslední červnový den na tiskové konferenci v reprezentativních prostorách obřadní síně radnice Magistrátu města Zlína zvláštní ustanovení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Zlínská rally se pojede v termínu 28. – 30. srpna 2015 a uskuteční se jako sedmý podnik FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a pátý podnik Mistrovství České republiky v rally 2015. Součástí zveřejněných zvláštních ustanovení je kompletní program soutěže a časový harmonogram, kde najdete všechny podstatné informace.

Pořadatelem 45. ročníku Barum Czech Rally Zlín je Auto klub Barum Zlín v AČR ve spolupráci s autokluby a organizacemi dalších okresů Zlínského kraje. Celková délka trati je 645,41 km, z čehož 229,21 km tvoří 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích. Rally se skládá ze dvou dnů a šesti sekcí. Posádky zavítají celkem do čtyř okresů Zlínského kraje – Zlín, Vsetín, Uherské Hradiště a Kroměříž. Ředitelství soutěže je opět umístěno v sídle Krajského úřadu Zlínského kraje – budově 21 ve Zlíně, je zde take informační středisko a oficiální tabule. Tiskové středisko se nachází v prostorách Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně-budova U13, univerzitní knihovna. Technická přejímka proběhne v servisním areálu Barum Otrokovice.  Slavnostní start se uskuteční na náměstí Míru před radnicí ve Zlíně, sobotní start soutěže proběhne pod Velkým kinem ve Zlíně, cíl v blízkosti servisního areálu v Otrokovicích. Nedělní start proběhne u servisního areálu v Otrokovicích, cíl opět před radnicí na náměstí Míru ve Zlíně. Uzavřené parkoviště je pod Velkým kinem ve Zlíně a po sobotním dni u servisního areálu v Otrokovicích.

Zlínští pořadatelé znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA na letošní 45. ročník populární barumky. Ve Zlíně se objeví po loňské premiéře sportovní delegát FIA Arnaud Crépin z Francie. Pozorovatelem FIA bude Andrew Kellitt z Velké Británie a Severního Irska. Ve funkci hlavního sportovního komisaře přijede ostřílený činovník Uwe Schmidt z Německa. Dalším sportovním komisařem bude paní Nayia Kontopoulouová z Kypru a český zástupce Tomáš Kunc. V historii barumky zavítá již počtrnácté do Zlína technický komisař FIA, jenž má dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykoná v letošním roce opět Karl-Heinz Goldstein z Německa, jeho asistentem bude Ital Luca Gibello.

Kompletní zvláštní ustanovení si můžete stáhnout na webové adrese www.czechrally.com, kde najdete i Rally Guide 1.

Vytisknout

Diskuze: Barumka zveřejnila zvláštní ustanovení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Nezvládá TMG vývoj Yarisu WRC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud