Tarabus & Trunkát na Barum Rally se Škodou Fabia R5

Aleš Holakovský, 6. srpna 2015, 14:27 Google+

Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem budou jako jedna z prvních soukromých posádek na světě startovat s vozem Škoda Fabia R5. Jejich premiérové vystoupení s novým vozem se odehraje při domácí Barum Czech Rally Zlín.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel

Tarabus, Jaromír - Trunkát, Daniel | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádka Jaromír Tarabus - Daniel Trunkát drží v letošním šampionátu FIA Mistrovství Evropy v rally průběžnou osmou příčku v absolutním pořadí. Boj o další evropské body z Barum Czech Rally Zlín bude ve znamení učení se s novým, netrpělivě očekávaným vozem: „Díky Romanu Krestovi a jeho týmu Kresta Racing dostaneme jako první český soukromý tým příležitost startu se Škodou Fabia R5. Velice nás to těší a zároveň je to pro nás velká odpovědnost. Auto bude samozřejmě úplně nové jak pro nás, tak pro celý tým,“ potvrzuje napjatá očekávání spolujezdec a manažer posádky Daniel Trunkát.

„Těšíme se na nový český vůz a především na novou výzvu, kterou bude naučit se jej využívat, a to v pokud možná co nejkratší době. Doufáme, že se nám podaří s vozem úspěšně najet nějaké testovací kilometry, během nich nalézt vyhovující nastavení vozu a v rámci možností se s „R5kou“ co nejvíce seznámit. Samozřejmě je pravdou, že žádný test nemůže nahradit ostrý závod. Ten bohužel do Barum Rally už žádný absolvovat nestihneme, čili budeme se při Barumce učit hned naostro,“ popisuje nejbližší priority pilot Jaromír Tarabus.

„V současné době jsme po třech a půl letech závodění dokonale sžití s Fabií ve specifikaci S2000. Takže až samotný závod nám dá odpověď na to, zda se budeme na schopni už na Barumce na vůz kategorie R5 adaptovat do té míry, abychom s ním jeli stejně rychle, nebo optimálně ještě rychleji, než bychom jeli s S2000. Změna to bude velká, vždyť já mám s turbomotorem na závodních tratích za celou svoji kariéru pouze jedinou zkušenost, když jsem v roce 2011 startoval s produkčním Mitsubishi právě na Barum Rally,“ uvažuje Jaromír Tarabus.

„Jsme si vědomi kvalit tohoto nového vozu, ale na druhou stranu se nám bude muset nejprve podařit se s vozem natolik seznámit, abychom se s ním mohli pokusit navázat na naše zavazující výsledky na Barumce z posledních tří let,“ poznamenává spolujezdec posádky, které se v posledních letech podařilo na Barum Rally získat čtvrté, třetí a páté místo, přičemž to páté bylo loni okořeněné ziskem prestižního ocenění Colin McRae Flat Out Trophy a vítězstvím v samostatném hodnocení druhé etapy. „V neposlední řadě patří poděkování našim partnerům, bez kterých by se start s novým vozem nemohl uskutečnit,“ uzavírá Daniel Trunkát.

Pro další zajímavosti z dění v týmu před Barum Czech Rally Zlín sledujte facebookový profil Tarabus&Trunkát Rally team https://www.facebook.com/pages/TarabusTrunk%C3%A1t-Rally-team/119127594797963?fref=ts 

Vytisknout

Diskuze: Tarabus & Trunkát na Barum Rally se Škodou Fabia R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Toyota Motorsport GmbH

Rozhovor s Mäkinenem o rodícím se týmu Toyoty, začátku testů nebo jezdcích

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud